• Πολιτική

  Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει συνθήκες μιζέριας και απογοήτευσης

  • NewsRoom
  Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

  Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών


  «Η κυβέρνηση, με μόνη συγκολλητική ουσία τον πολιτικό καιροσκοπισμό, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας στο πεδίο της κοινωνίας, και διχαστικής όξυνσης στο πεδίο της πολιτικής», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

  Σημειώνει επίσης ότι «με αυτόν τον καπετάνιο και με αυτό το πλήρωμα η χώρα, χωρίς πυξίδα, δεν θα βρει την Ιθάκη της». Ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «ναρκοθετεί τα θεμέλια της οικονομίας», «δεν μπορεί να επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», ενώ παράλληλα «υπονομεύει το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».

  Με αφορμή την υπόθεση Novartis, υπογραμμίζει ότι «όσοι χρησιμοποιούν τη σκανδαλολογία ως όχημα πολιτικής επιβίωσης να γνωρίζουν ότι “ οι άνθρωποι που μένουν σε γυάλινα σπίτια δεν θα πρέπει να πετούν πέτρες”».

  Σχετικά, τέλος, με το αν μπορεί η κυβέρνηση να πορευτεί απρόσκοπτα ακόμα και ύστερα από ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο κ. Σταϊκούρας απαντά πως «τα σενάρια αδιατάρακτης συνέχισης της κυβερνητικής θητείας σε περίπτωση απώλειας της πλειοψηφίας είναι πολιτικά και κοινοβουλευτικά προβληματικά».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο! Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας η θερμοκρασία έφτασε τους -13 βαθμούς

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γεωργιάδης: «Φούσκα» η υπόθεση Novartis – Ο Μανιαδάκης θα μηνύσει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του 52χρονου στην Καλλιθέα  ΣΧΟΛΙΑ