• Πολιτική

    Σταϊκούρας: Ενισχύονται τα ΜΜΜ με νέα οχήματα και προσωπικό

    Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

    Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    «Ενισχύουμε τα ΜΜΜ με νέα οχήματα και προσλήψεις προσωπικού». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την περίοδο που άνοιξε, με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, εστιάζουμε στη συνεχή προώθηση, συμπλήρωση και αναβάθμιση των συστημάτων υποδομών και μεταφορών της χώρας, με έμφαση στην ασφάλεια και την ποιότητά τους, στην αποδοτικότητα της αξιοποίησης των χρησιμοποιούμενων πόρων σε συνθήκες διαφάνειας, αντικειμενικότητας, δικαιοσύνης και παραγωγικότητας όλων των δομών του τομέα».

    Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε πως η ανανέωση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι άμεση ανάγκη και ήδη δρομολογείται η σύμβαση που αφορά τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία για τις δύο πόλεις ( Αθήνα – Θεσσαλονίκη) μετά τη σχετική έγκριση των διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    «Με βάση το χρονοδιάγραμμα, περιμένουμε την άφιξη των πρώτων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στις αρχές του 2024, ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται και τα άλλα τμήματα του διαγωνισμού που αφορά επιπλέον 400 λεωφορεία, όλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας» είπε και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΟΣΥ και το ΑΣΕΠ «δρομολογούμαι άμεσα, έως το τέλος του έτους, την κάλυψη 750 κενών θέσεων εργασίας από τον διαγωνισμό 1/2020 προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών».

    Ο υπουργός, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Political»,  ανέλυσε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σε σχέση με τον ΟΣΕ, την Αττική Οδό, το Μετρό Θεσσαλονίκης, την ηλεκτροκίνηση, μίλησε και για την πορεία των εμβληματικών έργων στον ΒΟΑΚ και τη γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας.

    Τέλος, σχολίασε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γενικώς, η αξιωματική αντιπολίτευση επιτελεί έναν θεσμικό ρόλο αναγκαίο για τη λειτουργία του πολιτεύματος και είναι γεγονός ότι μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο, ενώ προσφέρει ευκαιρίες στην Κυβέρνηση να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της. Στην παρούσα φάση το εκλογικό αποτέλεσμα πυροδότησε εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι και προσδοκώ να βρει το δρόμο, που θα είναι επωφελής για τη χώρα και τους πολίτες της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Το συντομότερο δυνατόν θα αντικαταστήσουμε τα παλιά Canadair με τα καινούρια CL-515

    Δένδιας: Πολύ σύντομα οι διαπραγματεύσεις για τη συμβασιοποίηση για F-35 και C130

    Χρήστος Σταϊκούρας: Διαρκείς έλεγχοι του Υποδομών στα έργα – Ποιες είναι οι προτεραιότητες



    ΣΧΟΛΙΑ