ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους συντρόφους του ζητώντας την εκλογή Προέδρου του κόμματος από τα μέλη (όχι από τους φίλους), υπήρξε ένταση και για ένα άλλο θέμα: Της πολιτικής συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη.
Τα κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Βούτσης, Τσακαλώτος, Φίλης, αφενός διαφώνησαν με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου όμως, ζήτησαν και άλλες ενέργειες, μεταξύ των οποίων τη διαγραφή του Πολάκη, με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις διώξεις κατά δημοσιογράφων.
Το ίδιο ζήτησαν και τα στελέχη της συνιστώσας «Γέφυρα», Νίκος Μπίστης και Σπύρος Δανέλλης τονίζοντας ότι ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης εκθέτει το κόμμα με τις συνεχείς παρεμβάσεις του.
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά πως λένε τα στελέχη της αντιπολίτευσης, «αδιαφόρησε εντελώς» για την εισήγηση διαγραφής του Πολάκη. «Σα να μην έγινε».
Τα συμπεράσματα είναι προφανή: Ο πρώην πρωθυπουργός παίζει πιθανώς ένα από τα τελευταία του χαρτιά, επιχειρώντας να σπάσει στεγανά, όσο ακόμη θεωρεί ότι έχει μία προσωπική λάμψη στο κομματικό ακροατήριο. Επιλέγει να συγκρουστεί με τους Νίκο Φίλη και Ευκλείδη Τσακαλώτο (επικρατέστεροι διάδοχοι του στην αρχηγία όταν τεθεί θέμα) και προστατεύει τον Παύλο Πολάκη που κρατά συσπειρωμένο το κομματικό κοινό υπέρ του αρχηγού του…
Διαβάστε επίσης:
Πολάκης: Σε ταβέρνα στο Πικέρμι με αιχμές για το περιστατικό στο Μοσχάτο
Κωνσταντοπούλου για Novartis: Ο Βαξεβάνης δημοσίευσε καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων πριν αυτές δοθούν
Κώστας Βαξεβάνης: Στο πλευρό του βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.