• Πολιτική

    Σπήλιος Μανιάς και Αλέξανδρος Αθανασίου παρόντες στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Σπήλιος Μανιάς- Αλέξανδρος Αθανασίου

    Σπήλιος Μανιάς- Αλέξανδρος Αθανασίου


    Ο Σπήλιος Μανιάς και ο Αλέξανδρος Αθανασίου, συμμαθητές του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κολλέγιο Αθηνών και την «τάξη του 1986», με τους οποίους ο Πρόεδρος της ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί στενή φιλία, παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, όπως συνέβη και το 2019, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του.

    Ο κ. Μανιάς, σύζυγος της Άννας Ροκοφύλλου, υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, με την οποία έχουν έναν γιο, και γνωστός επιχειρηματίας, με πτυχίο Μηχανολογίας και Οικονομικών στο Brown University των ΗΠΑ και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Bocconi στην Ιταλία, από το 1995 δραστηριοποιείται στο χώρο του αλουμινίου και είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Αλουμάν ΑΒΕΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Επαλμέ ΑΕ που ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίος.

    Η Αλουμάν ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αλουμινίου για την παραγωγή δισκίων και δίσκων αλουμινίου στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας και τα προϊόντα της εξάγονται στο σύνολο τους στο εξωτερικό και στο μεγαλύτερο μέρος τους στη διεθνή βιομηχανία συσκευασίας αλουμινίου.

    Αν και ο ίδιος αποφεύγει από πεποίθηση τις κάμερες, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι η προσωπική του σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στενότατη.

    Όπως πιστοποιεί, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι η οικεία του ζεύγους Μανιά αποτελεί το χώρο που φιλοξενεί συναντήσεις στις οποίες παρίσταται ο Πρωθυπουργός, η σύζυγός του, αλλά και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως συνέβη αμέσως μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού πέρυσι.

    Ενώ, τα ζεύγη Μητσοτάκη- Μανιά βρίσκονται και στο νησί της Τήνου, όπως συνέβη το Πάσχα.

    Ανάλογη είναι η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αθανασίου, επίσης πρόσωπο χαμηλών τόνων αλλά εξαιρετικός νομικός, που ασχολείται μεταξύ άλλων με το Banking & Finance και είναι partner στην μεγάλη νομική φίρμα SARANTITIS.

    Ο κ. Αθανασίου, με πτυχίο από τη Νομική Αθηνών και μεταπτυχιακά (Μάστερς) από το Λονδίνο με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά και τα Χρηματοοικονομικά, εκλέχθηκε και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του OTE, ως πρόταση του δημοσίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Γρηγόριου Ζαριφόπουλου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ