• Ο Φαναράς, η πρώτη δημοσκόπηση και οι εκλογές, τι είδε ο Μεγάλου στις ΗΠΑ, τα ατού του Καραβία, οι 5 εφοπλιστές των Ρώσων, ο ικανός νομικός Αθανασίου στο ΔΣ του ΟΤΕ, οι νέες business της BYTE και γιατί το Κολλέγιο έδιωξε 3 παιδιά

    Πέντε ελληνικές ναυτιλίες εταιρίες, από τις πιο μεγάλες, οι οποίες συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Ρωσία, κατονομάζει το site WAR & Sanctions.

    image

    Η Metron Analysis ξεκίνησε

    Η Μetron Analysis του Στράτου Φαναρά, είναι η πρώτη εταιρεία που φαίνεται να έχει πάρει εντολή,  να διενεργήσει την πρώτη δημοσκόπηση μετά το δραματικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Οι έμπειροι άνθρωποι της εταιρείας ξεκίνησαν να τηλεφωνούν από το Σάββατο το πρωί στους Έλληνες ψηφοφόρους.

    Τώρα όσον αφορά τις εκλογές και τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, οποιος σας λέει οτι ξέρει, δεν ξέρει τίποτα.

    Πλέον όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά ακόμα και να γίνουν εκλογές τον Ιούνιο…

    Φωκίων Καραβίας: Κέρδη άνω του 1 δισ. η Eurobank, γρίφος το μέρισμα

    Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του 2022 μπαίνουμε αυτή την εβδομάδα.

    Μετά την Πειραιώς τη σκυτάλη παίρνει η Eurobank  ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 η οποία θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις την Πέμπτη.

    Όπως αντιλαμβάνεστε το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο στα αποτελέσματα, μια που αυτά λίγο ως πολύ όχι μόνο έχουν ήδη προεξοφληθεί αλλά ήδη ξεπεραστεί από την αγορά, αλλά στο τι θα απαντήσει στους αναλυτές ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας.

    Και όταν λέω ξεπεραστεί αρκεί να δει κανείς την πορεία της μετοχής η οποία διαπραγματεύεται στα 1,45 – 1,46 ευρώ όταν πριν από λίγο καιρό η Μorgan Stanley – η οποία μάλιστα είχε ξεχωρίσει την Eurobank ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες- έδινε τιμή στόχο για τη μετοχή της τα 1,38 ευρώ.

    Ηδη λοιπόν η Τράπεζα διαπραγματεύεται κοντά στη λογιστική της αξία, όποτε όπως αντιλαμβάνεστε  το ενδιαφέρον για την αποτίμηση και τους σχετικούς δείκτες στρέφεται πλέον στις προβλέψεις για την κερδοφορία του 2023, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2022.

    Οσον αφορά στα αποτελέσματα του 2022 θετική έκπληξη υπήρξαν τα έκτακτα έσοδα 40 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει η Τράπεζα από την doValue ως earn out από την πώληση της FPS το 2020.

    Για φέτος λοιπόν όπως μαθαίνω η Τράπεζα ποντάρει σε μία ακόμη μεγαλύτερη – ελέω ΕΚΤ – διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού της περιθωρίου (NIM) .

    Αυτό αν συνδυαστεί με μία προσδοκώμενη αύξηση των δανείων κατά περίπου 5%, δίνει μία σημαντική ώθηση στα έσοδα από τόκους.

    Στα ατού της έναντι του ανταγωνισμού συγκαταλέγονται ο  υψηλότερος  δείκτης  κεφαλαιακής επάρκειας  (17% στο τρίτο τρίμηνο του 2022, ο οποίος αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά 50 b.p από την πώληση της θυγατρικής στη Σερβία )  και το χαμηλότερο δείκτη NPE (5,6%).

    Με αυτές τις επιδόσεις και με δεδομένο ότι η Τράπεζα πληρούσε και το κριτήριο των κόκκινων δανείων, η Eurobank θα μπορούσε άνετα να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος. Ωστόσο το κλειδί για τη σχετική απόφαση το κρατάει ο SSM στη Φρανκφούρτη, ο οποίος απ΄ότι φαίνεται δεν θα ανάψει το «πράσινο φως».

     

    Xρήστος Μεγάλου: Νέοι επενδυτές από τις ΗΠΑ

    Ικανοποίηση επικρατεί στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 για τα αποτελέσματα του Road Show της ομάδας στις ΗΠΑ – έπεται το Λονδίνο –  της οποίας  ηγήθηκε ο CEO Xρήστος Μεγάλου.

    Όπως μαθαίνω λοιπόν ο επικεφαλής της Πειραιώς Xρήστος Μεγάλου στις δύο ημέρες που διήρκησε το ια Road show στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ( μια Νέα Υόρκη και μια Βοστόνη) είχε συναντήσεις με 15 θεσμικούς επενδυτές.

    Το προφίλ των συγκεκριμένων επενδυτών είναι μακροπρόθεσμο, πρόκειται δηλαδή για Long  επενδυτές .

    Κάποιοι εξ αυτών ήταν όπως μου λένε «παλιοί γνώριμοι» όμως το ενδιαφέρον είναι ότι οι παρουσιάσεις προσέλκυσαν και νέους επενδυτές.

    Τώρα όσον αφορά στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενίσχυση του επιτοκιακών εσόδων της Τράπεζας, τα  οποία ευνοούνται στο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ.

    Όπως είναι ευνόητο η διοίκηση της Τράπεζας και ο Xρήστος Μεγάλου, τους ενημέρωσε για την διαρκώς βελτιούμενη κερδοφορία της Τράπεζας καθώς και για το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο διασφαλίζει μία συνέχιση της πιστωτικής επέκτασης κυρίως χάρη στο μηχανισμό και τους πόρους του RFF.

    Όλα αυτά άλλωστε έχουν ήδη ενσωματωθεί στις προβλέψεις μεγάλων θεσμικών επενδυτών οι οποίοι ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη για την τιμή στόχο της μετοχής της Τράπεζας.

    Την προηγούμενη εβδομάδα η Wood έθεσε τιμή στόχο τα 3,8 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγορά προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αναβαθμίσεις στο μέλλον.

    Αλλωστε το consensus που επικρατεί είναι ότι και το 2023 θα είναι ένα έτος ισχυρής ανάπτυξης για την Τράπεζα διατηρώντας την απόδοση επι των ιδίων κεφαλαίων ROTE σε επίπεδα υψηλότερα του 10%.

    H άπληστη “διαβολική” τραπεζίτης του Κολωνακίου

    Αποκόμισε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

    Θέλησε όμως να βγάλει και άλλα.

    Πολλά εκατομμύρια ακόμα.

    Όμως την πρόλαβαν και την έβγαλαν εκτός.

    Το  Mononews.gr ανοίγει τις επόμενες ημέρες, με τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, τον φάκελο της άπληστης “διαβολικής” μπανκέρισας του Κολωνακίου.

    Με απόλυτα τεκμηριωμένα ρεπορτάζ προφανώς ο εισαγγελέας θα έχει λίγη δουλειά να κάνει!!!

    Magnifique!!!

    5 εφοπλιστές: Αυτοί είναι οι διεθνείς σπόνσορες του πολέμου

    Πέντε ελληνικές ναυτιλίες εταιρίες, από τις πιο μεγάλες, οι οποίες συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Ρωσία, κατονομάζει το site WAR & Sanctions.

    Οι εταιρείες αυτές παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την διεθνή κοινότητα, εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Ρωσία, στις μεταφορές πετρελαίου.

    Πρόκειται για τις ναυτιλιακές εταιρίες Dynacom Tankers Management Ltd (Γιώργος Προκοπiου), Minerva Marine Inc. (Θανάσης Μαρτίνος και Ανδρέας Μαρτίνος), Thenamaris Ships Management (Νικόλας Μαρτίνος), Delta Tankers (Διαμαντής Διαμαντίδης)  και TMS Tankers Ltd (Γιώργος Οικονόμου).

    Μάλιστα το site αυτό, τους αναφέρει ως “διεθνείς σπόνσορες του πολέμου”.

    Davidson Kempner: Πληρώνει ο Λογοθέτης

    Αίσιο τέλος διαφαίνεται στη μακρόχρονη υπόθεση Πειραιώς – Libra/Όμιλος Λογοθέτη προς όφελος όλων των πλευρών.

    Όπως είναι γνωστό το σήριαλ αυτό εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια και έχει περάσει από πολλά και μεγάλα κύματα μέχρι το 2019 που η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο αυτό.

    Μετά από διαγωνιστική διαδικασία, το χαρτοφυλάκιο αυτό των δανείων κατέληξε στην Davidson Kempner και φαίνεται ότι και πάλι μετά από νέα κύματα λόγω πολυπλοκότητας του χαρτοφυλακίου οι διαπραγματεύσεις να είναι σε καλό δρόμο και αναμένεται εντός του μήνα να επέλθει συμβιβαστική λύση που να δίνει τέλος στην πολύκροτη αυτή ιστορία.

    Πού τα βρίσκει σκούρα η HIG Capital

    Μία ημέρα πριν λήξει η δημόσια διαβούλευση της επένδυσης της HIG Capital στον Ασπρόπυργο (στο παλιό χαλυβουργείο Μάνεση) βρήκε «πολέμιους».

    Η Χάλυψ, θυγατρική της γερμανικής Heidelberg Materials από το 2016 – έπειτα από «καραμπόλα» εξαγορών – γειτνιάζει με την έκταση του fund, που σχεδιάζει logistics park σε 290 στρέμματα.

    Από τις εικόνες που είναι διαθέσιμες φαίνεται να «πέφτει» πάνω στο ακίνητο της Χάλυψ.

    Στον Ασπρόπυργο η HIG σχεδιάζει μέχρι και λιμάνι κι αυτό είναι το σχέδιο που προβληματίζει (για την ώρα) τη Χάλυψ, καθώς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσιμεντοβιομηχανίας θα «θα πρέπει να χωροθετηθεί και σχεδιαστεί κατά τρόπο που να διασφαλίζει συνθήκες απρόσκοπτης και ασφαλούς ναυσιπλοΐας» των πλοίων που εξυπηρετούνται σήμερα στους προβλήτες του εργοστασίου τσιμέντου.

    Επίσης, άλλο τμήμα «ενδεχομένως να καταλαμβάνει τμήμα του ακινήτου της Χάλυψ.

    Στο τμήμα αυτό με πρόσοψη στο δρόμο λειτουργούν παραγωγικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

    “Παγωμένη” η παραίτηση Πατέρα από τον ΟΣΕ

    Μπορεί ο Πρωθυπουργός να δήλωσε ότι και οι δύο επικεφαλής του ΟΣΕ (Σπύρος Πατέρας) και της ΕΡΓΟΣΕ (Χρήστος Βίνης) έχουν υποβάλει την παραίτηση τους από την προηγούμενη Τετάρτη, ωστόσο, έχω μάθει πως μόνο μία έχει γίνει δεκτή.

    Πρόκειται για αυτή του Χρήστου Βίνη.

    Οι συμβάσεις σήμανσης και τηλεδιοίκησης «σέρνονται» εδώ και περίπου εννέα χρόνια.

    Συνεπώς η ευθύνη στον τομέα αυτό είναι διαχρονική και ξεπερνάει την τελευταία περίοδο που είχε την ευθύνη της εταιρείας.

    Επομένως η παρουσία του εντός της εταιρείας δεν θα μπορούσε να διευκολύνει την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

    Το σημείο αυτό είναι που καθιστά αναγκαία τη φυσική  παρουσία Πατέρα.

    Οσον αφορά λοιπόν στην παραίτηση του Σπύρου Πατέρα η οποία δεν έχει έχει γίνει δεκτή , μαθαίνω πως δε πρόκειται για κάποια παράλειψη, αλλά ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης, τον χρειάζεται «μέχρι νεωτέρας» στη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διερεύνηση για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

    Σε αυτό το σημείο έχω να σας πω πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει έναν ρόλο «ανακριτή» για το δυστύχημα στα Τέμπη και θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

    Στη συνέχεια θα προχωρήσει την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υποδομών.

    Απόφαση Σταϊκούρα: Δεν θα πάνε στις νέες ΑΠΕ τα 200 εκατομμύρια

    Μαθαίνω ότι ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισε οριστικά να μην δώσει τα περίπου 200 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που κανονικά προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των «νέων» έργων ΑΠΕ (των μονάδων δηλαδή που λειτούργησαν  μετά την 1η Ιανουαρίου 2021) αλλά να τα μεταφέρει σε άλλες δράσεις του Ταμείου.

    Το  σκεπτικό του Χρήστου Σταϊκούρα  είναι ότι η ανάγκη χρηματοδότησης των νέων έργων ΑΠΕ  προέκυψε με τα δεδομένα του 2019, ενώ η εκτίναξη στην πορεία των χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας έχει αποσοβήσει το ενδεχόμενο να γυρίσει σε έλλειμμα ο κλάδος τα αμέσως επόμενα χρόνια.

    Μάλιστα η τροποποίηση στο RRF πρόκειται να γίνει με την αναθεώρηση του «Ελλάδα 2.0», στο πλαίσιο της οποίας θα προστεθούν και νέες δράσεις στο πρόγραμμα, για τη διάθεση των επιπλέον 769 εκατ. ευρώ που αναλογούν στην Ελλάδα από το REPowerEU.

    Σκρέκας: Kανονικά θα γίνουν οι νέες μονάδες φυσικού αερίου

    Κάτι που ξέφυγε από πολλούς: στο νομοσχέδιο σκούπα του ΥΠΕΝ για τα ενεργειακά,  με το άρθρο 52, ο Κώστας Σκρέκας σταματά ουσιαστικά  την κατασκευή νέων μονάδων φυσικού αερίου, λιγνίτη ή με πετρελαϊκά προϊόντα.

    Οι άδειες που έχουν εκδοθεί, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει προσφορά σύνδεσης, παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν και νέες άδειες απαγορεύεται να εκδίδονται πλέον.

    Για να μην υπάρχουν καρδιοχτύπια όμως, προλαβαίνω να σας πως ότι οι υπό κατασκευή μονάδες μπορούν να γίνουν κανονικά αφού εξαιρούνται από τη ρύθμιση.

    Αυτό δα έλειπε αφού οι ιδιοκτήτες των νέων μονάδων είναι: Γιώργος Περιστέρης-Γιάννης Β.Βαρδινογιάννης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Motor Oil στην Κομοτηνή), Γιώργος Στάσης-Κώστας Ξιφαράς και Χρήστος Κοπελούζος (ΔΕΗ-ΔΕΠΑ Εμπορίας-όμιλος Κοπελούζου, στην Αλεξανδρούπολη) καθώς και Ανδρέας Σιάμισιης (Νικόλας Ζαχαριάδης εν προκειμένω) και o Διευθύνων Σύμβουλος της Edison SpA, Marc Benayoun για τη σχεδιαζόμενη μονάδα της Elpedison, στη Θεσσαλονίκη.

    Πάντως οι μέτοχοι της τελευταίας  δεν έχουν πάρει ακόμη την τελική  επενδυτική απόφαση.

    Με τόσα βαριά ονόματα φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν μπορούσε να ανακοπεί.

    Η πρόβλεψη του wiseman: μία από όλες δεν θα γίνει τελικά, όποιος θέλει παίζει και στο Στοίχημα.

    Λαρσινός: Με 55 εκατ. ευρώ στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Η ΛΑΡΣΙΝΟΣ, μία από τις πιο δυναμικές και ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρείες στους τομείς της εκμετάλλευσης Λατομείων και παραγωγής Ετοίμου Σκυροδέματος, με έδρα την Κόρινθο, πωλήθηκε στην πολυεθνική Ελβετική Lafarge, στην οποία ανήκει και ο όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής.

    Το ποσό της εξαγοράς ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ.

    Η ιστορική εταιρεία της Κορινθίας δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα διαθέτοντας λατομεία και μονάδες παραγωγής σκυροδέματος (μόνιμα και εργοταξιακά για την εξυπηρέτηση εκτέλεσης τεχνικών έργων), παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.

    Ο Γιάννης Λαρσινός, ήταν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες της Κορινθίας και πάντα πρωτοπόρος, καθώς η εταιρία που κληρονόμησε κουβαλάει ιστορία πάνω από μισό αιώνα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα μας, «στρώνοντας» μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας.

    Ο Ιωάννης Λαρσινός πέθανε τον Μάϊο του 2020 από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 58 ετών.

    Ο άτυχος επιχειρηματίας βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γενεύης της Ελβετίας.

    Την εταιρεία κληρονόμησαν τα 3 του παιδιά, που είναι και οι πωλητές των μετοχών της εταιρείας.

    Νέες business σε ΟΤΕ – ΒΥΤΕ

    Στην κοινοπραξία «ΟΤΕ – BYTE» κατακυρώθηκε το έργο για το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (Ηριδανός)» από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Το έργο μεταξύ άλλων επιδιώκει την δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων και εγγράφων, συλλογής και διαχείρισης των ετερογενών μητρώων και πληροφοριών και την υποστήριξη λήψης στρατηγικών αποφάσεων σε επίπεδο υπουργείου, διεύθυνσης και τμήματος.

    Θα έχει επίσης την δυνατότητα να διαθέτει σε αξιοποιήσιμη μορφή μέρος την πληροφορίας των πληροφοριακών συστημάτων σε συνεργαζόμενους φορείς και πολίτες.

    Η κατακύρωση του έργου έγινε έναντι του ποσού των €8,337,500 συν Φ.Π.Α.

    Αθανασίου: Ένας ικανός δικηγόρος στο ΔΣ του ΟΤΕ

    Ένα πρόσωπο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων,  αλλά εξαιρετικός νομικός που ασχολείται μεταξύ άλλων με το Banking & Finance και είναι partner στην μεγάλη νομική φίρμα SARANTITIS , ο Αλέξανδρος Αθανασίου εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.

    Ο κ. Αθανασίου προτάθηκε από την πλευρά του δημοσίου που κατέχει ποσοστό των μετοχών του οργανισμού.

    Το δημόσιο έχει δικαίωμα να διορίσει 2 μέλη του στο ΔΣ του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34.

    Το έτερο μέλος είναι ο Δημήτρης  Γεωργούτσος.

    Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Αθανασίου μαζί με τον Σπήλιο Μανιά, είναι από τους καλυτέρους φίλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ήταν συμμαθητές από το σχολείο.

    Μάλιστα οι δυο τους ήταν παρόντες στην ορκωμοσία του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού το 2019.

     

    Αλέξανδρος Αθανασίου, δικηγόρος

    Κολλέγιο Αθηνών: Οι αποπομπές και ο συνετός Κώστας Συνολάκης

    Τις τελευταίες εβδομάδες κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει στο Κολλέγιο Αθηνών.

    Οι καθηγητές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τους 4 μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού και φυσικά μετά τα συνεχόμενα δημοσιεύματα του mononews.gr (για τα οποία το mononews.gr έχει λάβει εκατοντάδες μηνύματα που επικροτούσαν τα ρεπορτάζ του) αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους, απέναντι σε φαινόμενα που δεν συνάδουν με την ηθική όχι μόνο συγκεκριμένου σχολείου αλλά προφανώς όλων των σχολείων της Ελλάδας.

    Έτσι λοιπόν προ ημέρων, ζητήθηκε από τους γονείς 3 αγοριών, πάλι του δημοτικού, να τα απομακρύνουν από το σχολείο, καθώς «συνελήφθησαν» να έχουν ιδιαιτέρα επιθετική και απρεπή συμπεριφορά, προς δεκάδες συμμαθήτριες τους.

    Προφανώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο παρόλο που τα αγόρια είναι πολύ μικρά.

    Οι γονείς των 3 παιδιών συμφώνησαν, καθώς προφανώς δεν είχαν άλλη επιλογή,  και απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

    Βλέπετε η απόφαση του σχολείου να ενημερώσει τον εισαγγελέα ανήλικων για την περίπτωση των 4 αγοριών, που παρενοχλούσαν ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού, λειτούργησε καταλυτικά καθώς όπως καταλαβαίνετε, το να ανοίξει φάκελος στην Εισαγγελία για ανήλικα παιδιά, είναι ότι βαρύτερο για την μετέπειτα πορεία τους.

    Ο president του Κολλεγίου Κώστας Συνολάκης, είναι πλέον αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του σχολείου του, για το καλό του συνόλου.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.