• Most Popular

    Σπαζοκεφαλιά η Θεσσαλονίκη: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μένουν χωρίς υποψήφιο μετά την απόσυρση Μπουτάρη

    • Νένα Σώκου


    Πλήρη ανατροπή στους σχεδιασμούς φέρνει η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να κλείσει τον κύκλο του ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Η κίνηση του κ. Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος φέρνει πονοκέφαλο τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝΑΛ, αφού ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεννηματά είχαν ανακοινώσει την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

    Μετά τον Δήμο Αθηναίων, και ο Δήμος Θεσσαλονίκης γίνεται σπαζοκεφαλιά για το Μαξίμου, που έχει μεν στο συρτάρι τη λύση Νοτοπούλου, όμως η υποψηφιότητά της δεν εγγυάται ένα θετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, φέρνει έντονα στο προσκήνιο την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να βρει πρόσωπα με μεγάλη απήχηση σε κεντρικούς δήμους της χώρας, τα οποία θα δώσουν ώθηση εν όψει και των εθνικών εκλογών.

    Οι εξελίξεις, πάντως, φέρνουν έντονες διεργασίες και η απόσυρση Μπουτάρη δίνει την ευκαιρία σε άλλους εν δυνάμει υποψηφίους.

    Το ΚΙΝΑΛ, που μένει και αυτό χωρίς υποψήφιο στην πόλη, σκέφτεται σοβαρά να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή, μια κίνηση που θα αποδεσμεύσει και μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το σενάριο το ΚΙΝΑΛ να δώσει στήριξη στο δίδυμο Βούγια – Νυφούδη, οι οποίοι ανακοίνωσαν ήδη την υποψηφιότητα του συνδυασμού τους, και η Εύα Καϊλη να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

    Ομίχλη υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βγαίνουν εκτός ενδεχόμενες υποψηφιότητας των Κώστα Γκιουλέκα και Έλενας Ράπτη, ενώ μένει στα υπόψη το όνομα του πρώην γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

    Όσο για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος, ο ίδιος την αιτιολόγησε λέγοντας ότι είναι προσωπική και όχι πολιτική. «Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις» δήλωσε.

    Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως φημολογείται έντονα στη Θεσσαλονίκη, δεν ελήφθη εξαιτίας της κόπωσης που έφεραν οι δύο θητείες. Ελήφθη περισσότερο βάσει της εκτίμησης ότι δυσαρέστησε το εκλογικό σώμα της εξαιτίας της θέσης του στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με ενδεχόμενο η υποψηφιότητα να χάσει τη δυναμική της.

    Ο κ. Μπουτάρης θα ασκεί τα καθήκοντα του έως τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που θα εκλεγεί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Ο Γιάννης Μπουτάρης εκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2010 ως ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ επανεξελέγη τον Μάιο του 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπουτάρης: Πώς δικαιολόγησε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σπύρος Βούγιας διεκδικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ