• Πολιτική

    «Σπαρτιάτες»: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς μήνυσε τον Βασίλη Στίγκα

    Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

    Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των «Σπαρτιατών»


    Για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση μήνυσε τον πρόεδρο των Σπαρτιατών ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

    Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του ο μέχρι πρόσφατα βουλευτής των Σπαρτιατών κατέθεσε τη μήνυση του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Κατηγορεί τον Βασίλη Στίγκα για τα όσα φέρεται να του προσάπτει στις 2 καταθέσεις του στην της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διερευνά εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο μήνυσης είπε ότι η μήνυση του “είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα”, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε ότι υπέβαλαν αίτημα να εξεταστεί εκ νέου ο κ. Στίγκας αλλά απορρίφθηκε.

    Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του ο κ. Κατσιβαρδάς εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από τους Σπαρτιάτες, υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Στίγκας «δεν ενδοιάζει να ψευδολογεί κατ΄ εξακολούθησιν και να κατασυκοφαντεί ιταμώς, παν πρόσωπο, το οποίο φαντασιώνεται, ανεδαφικά, ότι αποτελεί κατ΄ αυτόν, “εσωκομματικό εχθρό του”. Στις ανωτέρω καταδήλως έκνομες πράξεις και ανυπερθέτως ιδιαζόντως ειδεχθείς δόλιες ενέργειες του, προβαίνει, ακόμη και ενώπιον των ανωτάτων Δικαστικών Αρχών».

    Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήδη έχει αρθεί η ασυλία των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση των ψηφοφόρων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

    Στο αίτημα της κα Αδειλίνη προς τη Βουλή ανέφερε ότι προέκυψαν ενδέιξεις ότι και οι 11 βουλευτές του κόμματος ήταν καθοδηγούμενοι από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη και είχαν την απόλυτη καθοδήγηση του.

    Λόγω της αποχής των δικηγόρων οι βουλευτές ακόμα δεν έχουν καταθέσει τα υπομνήματα των εξηγήσεων τους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Τα 200 άρθρα και οι ρυθμίσεις

    Σάλος με τον Πολάκη: Αν αλλάξουμε τη δικαιοσύνη, θα βάλουμε κάποιους στη φυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ