• Πολιτική

  «Σπαρτιάτες»: Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα στη Β’ Θεσσαλονίκης

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών

  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών


  Με τα βλέμματα στραμμένα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και οι «Σπαρτιάτες».

  Και αυτό διότι αύριο Τετάρτη εκδικάζεται η ένσταση που είχε καταθέσει ψηφοφόρος τόσο κατά του Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των «Σπαρτιατών» όσο και κατά της αναπληρωματικής βουλευτή Ακριβής Πετροπούλου.

  Η ένσταση αναφέρει ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος – κατά τον ψηφοφόρο – δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθυμίζεται ότι ο Κασιδιάρης είχε εκφράσει την υποστήριξή του στους Σπαρτιάτες και ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Βασίλης Στίγκας τον είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής.

  Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή τότε η έδρα του κ. Βασιλειάδη περνάει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του Ιουνίου είχε συγκεντρώσει στη β’ Θεσσαλονίκης 9,85%.

  Σχετική ένσταση έχει κατατεθεί και εναντίον του βουλευτή των «Σπαρτιατών» στη Β’ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα. Εάν γίνει δεκτή, θα πάρει την έδρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης.

  Διαβάστε επίσης:

  Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εννέα προσαγωγές στην Αθήνα – Εξετάζονται δύο κρατούμενοι σε φυλακές

  Διαμαντοπούλου: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ουσία

  Κατρίνης: Ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών  ΣΧΟΛΙΑ