• Κοινωνία

    Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εννέα προσαγωγές στην Αθήνα – Εξετάζονται δύο κρατούμενοι σε φυλακές

    • NewsRoom


    Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην περιοχή της Αττικής και σχετίζεται με την δράση ομάδας που έχει αναλάβει ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για απειλές εναντίον δικαστικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για  άτομα, ποινικοί, αντιεξουσιαστές καθώς και κρατούμενοι φυλακών  και έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις.

    Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την ίδια υπόθεση.

    Τα τρία «χτυπήματα» για τα οποία εξετάζεται η εμπλοκή των παραπάνω ατόμων αφορούν στην επίθεση που έγινε σε τράπεζα στα Πετράλωνα, στην υπόθεση έκρηξης χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου καθώς και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί.

    Η υπόθεση αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε γνωστό ισότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου:

    1. Τον Ιούλιο του 2023, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.

    2. Το Νοέμβριο του 2023 βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά.

    3. Την 25η Ιανουαρίου 2024, έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα (στο ίδιο υποκατάστημα η οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη).

    Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

    Διαβάστε επίσης

    Αθήνα: Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σωφρονιστικά καταστήματα – 8 συλλήψεις (upd)

    Ηράκλειο: Σοκ με 38χρονη που βρέθηκε απαγχονισμένη – Έρευνες για το συμβάν

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Έληξε η κατάληψη στο γραφείο της από οδηγούς ταξί (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ