• Πολιτική

  Κατρίνης: Ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

  • NewsRoom
  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης


  ‘’57 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, 57 οικογένειες αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναζητούν την αλήθεια και τη απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

  Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι ‘’η κυβέρνηση, όπως σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ευθύνες για την ίδια, υιοθετεί την τακτική της συγκάλυψης με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο. Το είδαμε με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και σίγουρα θα το ξαναδούμε σε ό,τι άλλο ανακύψει στο μέλλον.’’

  Επισήμανε ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συστήθηκε όχι για να μάθουμε την αλήθεια, αλλά για να απλώσει ένα πέπλο συγκάλυψης των ευθυνών που υπάρχουν για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

  Τόνισε ότι όσοι αρνήθηκαν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

  ΄΄Μιας εξεταστική που έκλεισε τις εργασίες της με συνοπτικές διαδικασίες και άφησε στο απυρόβλητο, όλους όσοι η εμπλοκή τους θα ενοχλούσε την κυβέρνηση. Με πρώτον από όλους τον τότε Υπουργό Μεταφορών, όμηρο του Μαξίμου που ανταλλάσσει τη σιωπή και την στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό με την προστασία του.

  Την Hellenic Train, με την οποία κανείς δεν ασχολείται. Φτάσαμε στο σημείο, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train να μην αποδέχεται καμία ευθύνη της εταιρείας για το δυστύχημα.

  Ακολούθησαν οι κύριοι Τριαντόπουλος – Αγοραστός που μπάζωσαν το σημείο του ατυχήματος. Ο κ. Αγοραστός που αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική, θα μπορούσε να μας πει ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα. Και φυσικά, ο κ. Τριαντόπουλος δεν κλήθηκε ποτέ στην εξεταστική.’’

  Διαβάστε επίσης:

  Σκέρτσος: Μη κρατικά πανεπιστήμια και τα πολιτικά αδιέξοδα της αντιπολίτευσης

  Τραγωδία στα Τέμπη: Στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας όταν παραληφθεί

  ΝΑΤΟ: «Δεν έχουμε κανένα σχέδιο» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία  ΣΧΟΛΙΑ