• Πολιτική

    Σούνακ: Η πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά τον «πόλεμο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Ρίσι Σούνακ - Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ρίσι Σούνακ – Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έκανε ο Ρίσι Σούνακ.

    Αμετανόητος και αμετακίνητος στις θέσεις του ο βρετανός πρωθυπουργός είπε για την ακύρωση του ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άλλα είχε συμφωνήσει με την Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ, ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει με την Αθήνα να μην αναφερθούν στο θέμα, κάτι που έχει διαψευστεί ρητά από πηγές.

    Η τοποθέτηση Σούνακ στη Βουλή προέκυψε μετά την εξής τοποθέτηση Στάρμερ στη βρετανική βουλή: «Μην ασχολείστε με το Βρετανικό Μουσείο – ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προφανώς έχει τρελαθεί».

    Ο Σούνακ ανέφερε:

    «Φυσικά, είμαστε πάντα ευτυχείς να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή όντως η ενίσχυση της ασφάλειάς μας.

    «Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά μάλλον για να πανηγυρίσουμε και να αναμοχλεύσουμε θέματα του παρελθόντος, ήταν ανάρμοστο».

    «Επιπλέον… όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν», είπε ο Σούνακ αναφερόμενος στην ελληνική πλευρά, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Κατηγορίες για μικροπολιτική

    Παράλληλα ο Κιρ Στάρμερ κατηγόρησε τον Σούνακ για “μικροπολιτική”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Telegraph.

    Ο ηγέτης των Εργατικών είπε: «Ένας συνάδελφος μέλος του ΝΑΤΟ, ένας οικονομικός σύμμαχος, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει τη συνάντηση για να συζητήσει εκείνα τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει… Γιατί τόση μικροπολιτική;».

    Χαρακτηρίζοντας τον Σουνάκ «τον άνθρωπο με το αντίστροφο από το άγγιγμα του Μίδα», πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να είναι το μόνο άτομο στα έδρανα των Τόρις χωρίς το δικό του προσωπικό σχέδιο μετανάστευσης».

    Διαβάστε επίσης:

    Αξάτα Μούρτι: Ποια είναι η ζάμπλουτη σύζυγος του Ρίσι Σούνακ



    ΣΧΟΛΙΑ