• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σκάνδαλο Siemens: Πώς εξαφάνισε 7 εκατ. ευρώ ο φυγόδικος Καραβέλας

    • NewsRoom


    Απίστευτη φαντάζει η ιστορία του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος εξαφάνισε αστραπιαία το ποσό των 7.000.000 ευρώ που διατηρούσε σε υποκατάστημα της HSBC στην Ελλάδα μέχρι την αποκάλυψη της “μυστικού” του . Τα νέα αυτά έφτασαν στον εισαγγελέα και δεσμεύτηκε ο επίμαχος λογαριασμός, ο οποίος απασχόλησε την συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

    Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η τραπεζική υπάλληλος που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του πρώην στελέχους της Siemens. Η μάρτυρας, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον φυγόδικο και τον χαρακτήρισε εξαιρετικά κερδοφόρο πελάτη, ο οποίος συνέστησε και off-shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ώστε να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.

    Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα ο Χ. Καραβέλας, θύμωσε όταν ζήτησε να του δοθεί ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά και η τράπεζα το αρνήθηκε. Τότε ζήτησε το κλείσιμο τους, μόνο που αυτό έγινε δυο ημέρες μετά το έγγραφο του εισαγγελέα για δέσμευση τους.

    Η μάρτυρας κατέληξε ότι ενδεχομένως μετά την εντολή Αθανασίου, η ίδια η τράπεζα να θέλησε “να διώξει τον πελάτη” . Η θέση αυτή της κ. Μαρμαρά προκάλεσε την σφοδρές αντίδρασεις  στον προέδρο, ο οποίος παρατήρησε πως  δεν “έδιωξε” τον πελάτη αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα άλλου».

     

    Παράλληλα, η υπεράσπιση Τσουκάτου αμφισβητεί την Τσακάλου.

    Τα ημερολόγια της Αικατερίνης Τσακάλου, αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Θόδωρου Τσουκάτου. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, ο πρώην στρατηγός του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο συνολικά 9 φορες τα τρία χρόνια και όχι δεκάδες όπως αναφέρουν τα ημερολόγια Τσακάλου.

    Στην εξέταση, με τις ερωτήσεις του προς την κ. Τσακάλου ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου,  Γκούσκος επιχείρησε να αναδείξει ότι οι δεκάδες αναφορές του ονόματος του κ. Τσουκάτου στα επίμαχα ημερολόγια δεν σημαίνει ότι υπήρχαν και ανάλογες συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    Η μάρτυρας, κατα δήλωση της δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν οι εγγραφές της στα ημερολόγια ήταν απλά προσπάθειες επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο ή ραντεβού. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θ. Τσουκάτου επικαλούμενος τα ημερολόγια του εντολέα του υποστήριξε πως οι συναντήσεις των δυο ανδρών, μέσα σε τρία χρόνια, ήταν συνολικά 9.

    Σχετικά με τα  1 εκατομμύριο μάρκα που φέρεται να έλαβε ο Θ. Τσουκάτος από την Siemens , η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Μ. Χριστοφοράκος είχε αφήσει να εννοηθεί πως του έδωσε τα χρήματα. «Μου έκανε ένα νεύμα, μου έδειξε τον αριθμό 1 (σ.σ. ένα την ανάλογη κίνηση με το χέρι της) σε συζήτηση που είχαμε γύρω από τον κ. Τσουκάτο» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

    Πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσουκάτου επανέφερε το αίτημα του για κατ αντιπαράσταση εξέταση της Τσακάλου με την συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου η οποία αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε συνάντηση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ