• Πολιτική

    Συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας

    • NewsRoom

    Χρήστος Ταραντίλης, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος


    «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώστε ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης στην πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

    Επίσης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Ταραντίλης καλεί τον κ. Τσίπρα να ενημερώνεται καλύτερα, ώστε οι τοποθετήσεις του να είναι ακριβείς, όπως σημειώνει.

    Αναλυτικότερα ο κ. Ταραντίλης λέει:

    «Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να είναι καλύτερα ενημερωμένος, ώστε οι τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα ύστερα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι ακριβείς.

    Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζητάει ο ίδιος.

    Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μόλις σήμερα επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι ‘κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα’.

    Προτείνει μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία; Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας.

    Όσον αφορά στην πρόταση για την αγορά της πατέντας εμβολίων από την Ε.Ε. του υπενθυμίζουμε την θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Απριλίου με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, για την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου ώστε να αποτελέσει δημόσιο αγαθό και να καταστεί δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες.

    Ο κ. Τσίπρας ζητά επίσης τη συνταγογράφηση των τεστ. Τον καλούμε να στηρίξει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ testing.gov.gr που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε 386 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήταν όντως εξαιρετικά χρήσιμο ώστε πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν δωρεάν τεστ.

    Αναφορικά, τέλος, με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επισυνάπτουμε τους χθεσινούς χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που αποτυπώνουν με ακρίβεια την καλύτερη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης.

    Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα. Γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώστε ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του.

    Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειλικρίνεια και ρεαλιστικές προτάσεις. Τις περιμένουμε».

    Διαβάστε ακόμη:

    Τσίπρας: Ζητά σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – «Η ΕΕ να αγοράσει τις πατέντες των εμβολίων»

    Μητσοτάκης για εμβολιασμό: Προχωρά χωρίς λάθη – Πάνω από 8.000 άτομα θα εμβολιάζονται καθημερινά



    ΣΧΟΛΙΑ