• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Το… φιλί του Ιούδα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη στην Εφη Αχτσιόγλου

    • NewsRoom
    Κασσελάκης και Αχτσιόγλου μαζί και... χώρια

    Κασσελάκης και Αχτσιόγλου από το… παρελθόν με το φιλί του Ιούδα


    Πολλοί το χαρακτήρισαν «φιλί του Ιούδα», αλλά ποιος είναι ο Ιούδας; Ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Εφη Αχτσιόγλου; Πάντως, οι φωτογράφοι και όσοι πήγαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, περίμεναν να δουν πώς οι δύο αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές – και όχι μόνο- θα αντιδρούσανσ στο πρώτο τετ α τετ.

    Κασσελάκης και Αχτσιόγλου φιλήθηκαν και χαιρετήθηκαν, αν και κάποιος αμήχανα, πριν από τη συνεδρίαση, άλλωστε η πρώην υπουργός, μαζί με τους Ηλιόπουλο και Χαρίτση, έδωσαν στη δημοσιότητα προχθές κείμενο με το οποίο καταφέρονταν κατά του προέδρου.

    «Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος», υπογραμμίζουν τα τρία στελέχη του κόμματος.

    Πρέπει να επισπευσθεί η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, υπογραμμίζουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι η πορεία έως αυτό «δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων».

     

     

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν οι κ.κ. Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Ηλιόπουλος «έχει μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας» με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. «Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές», συμπληρώνουν.

    «Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος», καταλήγουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην εκτελεστική γραμματεία συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, οι βουλεύτριες Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και η πρώην βουλεύτρια Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στον απόηχο της απόφασης του προέδρου να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.



    ΣΧΟΛΙΑ