• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Τα πάνω-κάτω στο επικοινωνιακό επιτελείο για να κλείσει η ψαλίδα

    tsipras τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Μετά το σοκ της βαριάς ήττας στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει πατήματα εν όψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου, με στόχο να κλείσει όσο το δυνατόν την ψαλίδα. Πρώτη κίνηση, οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στο κομμάτι της επικοινωνίας θα αναλάβει η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα βρει και πάλι θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, για να αποδεσμευτεί από τον σταυρό προτίμησης. Ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα βγει στο κυνήγι του σταυρού σε κάποια από τις περιφέρειες της Αθήνας, πιθανόν στην Α’ Αθήνας.

    Παράλληλα, Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αναλάβει να συντάξουν σχέδιο συμπληρωματικών μέτρων που στοχευμένα θα απευθύνεται σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Πρόκειται για δέσμη προτάσεων που θα παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεσαία τάξη.

    Η παρουσίαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε ειδική εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

    Την ίδια ώρα η επικοινωνιακή πολιτική ενισχύεται από την την ομάδα των έξι, που ήδη έχουν αρχίσει να συνεδριάζουν. Πρόκειται για τους Πάνο Σκουρλέτη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Παππά, Αλέξη Χαρίτση και Έφη Αχτσιόγλου.

    Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια. Η πρώτη «φουρνιά» των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανόν μέχρι την Παρασκευή, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ανακοινωθεί τα περισσότερα.

    Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τα ψηφοδέλτια αναμένεται να στελεχωθούν και με αρκετό κόσμο που πλησίασε την Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ