• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Τα επεισόδια κατά των υπουργών είναι στημένα από ακροδεξιούς και τη ΝΔ!

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Στην Ακροδεξιά αλλά και τη Νέα Δημοκρατία αποδίδει τις αποδοκιμασίες του κόσμου εναντίον υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμικές κραυγές».

    «Οι δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες από πολίτες σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία, και με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για περιθωριακές ενέργειες, και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε», συνεχίζει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

    «Πλέον, ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας, και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Κεντροδεξιά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές του δεν μπορούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό».

    Αφορμή για τη νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσαν οι αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σήμερα στα Γιαννιτσά, κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο της πόλης. Υπενθυμίζεται πως ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και κατά της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στα Χανιά.

    Πάντως, η αντίθεση του κόσμου απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ παραμένει υψηλή, παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει για τις αντιδράσεις τη Νέα Δημοκρατία. Από την κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν πως το κλίμα στην πραγματικότητα είναι διαφορετικό, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να «προαναγγέλει» δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τους πολίτες να είναι υπέρ της συμφωνίας.

    Από την άλλη, οι δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου περί παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων για το χρέος με αντάλλαγμα το Σκοπιανό, παρά τις διαψεύσεις από τη Κυβέρνηση, κινδυνεύουν να φέρουν ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό που προσδοκούσε η κυβέρνηση για το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης. Μια πιθανή συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους (ακόμα κι αν δεν είναι στο μέγεθος που προσδοκά η κυβέρνηση), θα ιδωθεί από μερίδα των πολιτών ως επιβεβαίωση των καταγγελιών του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άλλωστε, το κλίμα φρόντισαν να επιβαρύνουν δημοσιεύσεις του διεθνής Τύπου, όπως αυτό του διεθνούς πρακτορείου Reuters το οποίο υποστήριξε πως η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη συμπάθεια στη συνάντηση της Πέμπτης.

    Ο μικρός χρόνος μεταξύ των εξελίξεων δεν ευνοεί το αφήγημα που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για την έξοδο από το μνημόνιο. Παράλληλα, έχοντας αποτύχει να φέρει πλήγμα στην συνοχή της ΝΔ – την ώρα που οι ΑΝΕΛ βρίσκονται υπό διάλυση – η τακτική της επίρριψης ευθυνών στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις ανεξέλεγκτες αντιδράσεις του κόσμου μοιάζει μονόδρομος.

    Σε αυτή την τακτική, βέβαια, σημαντική βοήθεια έλαβε από την στάση του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή, ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να ενισχύσει τα επιχειρήματά της περί στημένων επεισοδίων από ακροδεξιά στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Τζάκρη: Στα Γιαννιτσά δόθηκε σόου από μια χούφτα χρυσαυγίτες και στελέχη της ΝΔ
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ κλίμα στο ΚΙΝΑΛ – Την 1η Ιουλίου η συνεδρίαση του Ποταμιού για παραμονή ή αποχώρηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση Κοντονή στην αποδοκιμασία του στα Γιαννιτσά: «Ήταν φασίστες και χιτλερικοί»



    ΣΧΟΛΙΑ