Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά οι εκλογές την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  • NewsRoom
ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Στη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του/της νέου/ας προέδρου του κόμματος την προσεχή Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου αναζητά τεχνική, αλλά και «πολιτική λύση» για την περίπτωση της Θεσσαλίας, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή κάθε άλλο παρά τη διεξαγωγή κομματικών διεργασιών ευνοούν.

Με δεδομένο τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών, αλλά και το μέγεθος της καταστροφής, το πως θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται πλέον στην 9μελή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Δρόσο, ώστε να διασφαλιστεί η όλη διαδικασία.

Σε περίπτωση νέας αναβολής, τότε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την νέα ηγεσία θα πήγαινε στις 24 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος την 1η Οκτωβρίου αντίστοιχα, αλλά ακολουθούν αμέσως οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, κάτι που πρακτικά θα έστελνε τους ψηφοφόρους και φίλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τρεις συνεχόμενες Κυριακές στις κάλπες, με πιθανά τα σημάδια κόπωσης στο εκλογικό σώμα.

Υπό αυτήν την προοπτική και με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα και την ανάγκη για στιβαρή αντιπολίτευση, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κύβος ερρίφθη τελικά υπέρ του πρώτου γύρου την προσεχή Κυριακή (17/9), τερματίζοντας παράλληλα και τα όποια περιστατικά -δημόσιας- εσωστρέφειας έχουν έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Θεοχάρης για τα επιτόκια: «Εάν ο καταθέτης παίρνει επιτόκιο 0,30 ή 0,60% από την τράπεζά του, μπορεί να πάρει 4% από το Ελληνικό Δημόσιο»

Νίκος Παπανδρέου σε Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας δεν πρέπει να γίνεται όπλο για παζάρι υπέρ της Τουρκίας

ΔΕΔΔΗΕ: Μην πλησιάζετε σπασμένες κολώνες ή καλώδια στις πληγείσες περιοχέςΣΧΟΛΙΑ