• Διεθνής πολιτική

    Νίκος Παπανδρέου σε Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας δεν πρέπει να γίνεται όπλο για παζάρι υπέρ της Τουρκίας

    • NewsRoom
    Νίκος Παπανδρέου

    Νίκος Παπανδρέου


    Η ένταξη της Σουηδίας δεν πρέπει να γίνεται όπλο για παζάρι υπέρ της Τουρκίας.

    Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023.

    Το αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του επεσήμανε στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι η ένταξη της Σουηδίας δεν πρέπει να γίνεται όπλο για παζάρι υπέρ της Τουρκίας.

    Ζήτησε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα να μην αφήσει να γίνει έκπτωση στις δημοκρατικές πρακτικές της Σουηδίας και να κάνει τα πάντα ώστε το ΝΑΤΟ να συνετίσει την Τουρκία για να είναι σωστό μέλος.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) και σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (DNAT). Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη και Νίκου Χαρδαλιά στο δημαρχείο της Αθήνας

    Σταϊκούρας: Οι τρεις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών μετά την κακοκαιρία Daniel

    Τριαντόπουλος: Για ποιους πληγέντες άνοιξε η πλατφόρμα αρωγής – Ποιοι ακολουθούν



    ΣΧΟΛΙΑ