Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ολιγωρία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

axiologisi

Αλέξης Χαρίτσης,


Την μικροκομματική τακτική επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας «ολιγωρία» και «επικίνδυνη ιδεοληψία» στην κυβέρνηση που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Ελλήνων λόγω του κορονοϊού, παρά το γεγονός πως η χώρα έχει καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση περιορίζοντας την έξαρση των σοβαρών κρουσμάτων με τα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί για «ολιγωρία και επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»,την κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι «μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κορονοϊού επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας».

«Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές. Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ’ οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση. Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορειί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν», αναφέρει  ο Αλέξης Χαρίτσης.

\Καταλήγει, δε, ότι η «ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».


ΣΧΟΛΙΑ