• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανοίγει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο με πρόσχημα τον εμβολιασμό

    Εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


    «Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη από χθες παίζουν την κολοκυθιά, με τον έναν να ανοίγει θέμα απολύσεων και τον άλλον να το κλείνει. Τελευταία κρούσματα οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, τους οποίους επιχείρησε να διαψεύσει η κ. Πελώνη» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο κ. Μητσοτάκης να βάλει τέλος στην κοροϊδία. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Είναι εξάλλου το μόνο στο οποίο έχει ‘πετύχει’ στο παρελθόν» καταλήγει.

    Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι, εκτός κι αν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, για όσους δημόσιους υπαλλήλους δεν εμβολιαστούν, προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

    Συγκεκριμένα, σχετικά με το θέμα πιθανής απόλυσης, τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία.

    Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως για το Δημόσιο δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.

    Το μεσημέρι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε σήμερα στο briefing νομοθετική ρύθμιση μέσα στην επόμενη εβδομάδα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα με τις απολύσεις.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ