• Πολιτική

    Κώστας Αρβανίτης: «Όποιος θέλει Κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη» – Έντονος διάλογος με Πέτρο Παππά

    • NewsRoom


    Κατά κάθε συζήτησης περί μετατόπισης του κόμματος από την Αριστερά στην Κεντροαριστερά στάθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

    Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρβανίτης επιτέθηκε αρχικά στον Πέτρο Παππά, ο οποίος μίλησε πριν από αυτόν, υπενθυμίζοντας πως η θέση του κόμματος είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Οπότε, οι προσωπικές ατζέντες, τέλος», ανέφερε, με τον βουλευτή να αντιδρά έντονα. «Μιλάς σε εμένα τον απόλυτο κομματικό που δεν έχει αποκλείνει ούτε δράμι. Εγώ μιλάω για εσένα, αλλάζετε ατζέντα. Τα υπόλοιπα στα κανάλια.», απάντησε με ανάλογη ένταση ο κ. Αρβανίτης.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του μίλησε για την Αριστερά και όχι για Κεντροαριστερά. «Όσοι θέλουν να πάνε στην Κεντροαριστερά, να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη». «Αν δεν μπορώ να εκφράσω το κόμμα, η έδρα μου επιστρέφει στο κόμμα», ανέφερε επίσηςς.

    «Δεν είμαστε τσόντα σε μια σοσιαλδημοκρατική σούπα» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης.

    Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τον κ. Κασσελάκη για την αναφορά του «στη μάχη που έδωσε» στην Ευρωβουλή  για το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το Κράτος Δικαίου, ευχαρίστησε τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής που ήταν στο συνέδριο ενώ αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, με τους συνέδρους να σηκώνονται όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν μετά την αναφορά του στη μητέρα θύματος.

    Ο Κώστας Αρβανίτης εισέπραξε ένα θερμό χειροκρότημα από τους συνέδρους. «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, venceremos!» είπε ο ευρωβουλευτής κάνοντας το σήμερα της νίκης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ