• Πολιτική

    Νίκος Παππάς: Κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής λειτουργίας – Ο Τσίπρας θα έπρεπε να είναι εδώ

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Για μια κρίσιμη συγκυρία έκανε λόγο στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ για την κρίση που ζουν οι πολίτες και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα γίνει και αυτός πολλαπλασιαστής της κρίσης, καταναλώνοντας τις 50 από τις 100 ημέρες που μένουν για τις ευρωεκλογές για εσωκομματικά ζητήματα.

    Κανένας από αυτούς που εκφράζουν διαφορετική άποψη δεν θέλει το κακό του κόμματος ανέφερε. Αν επικρατήσει μια τέτοια άποψη το κόμμα θα συρρικνωθεί, προειδοποίησε.

    «Πιστεύω πως η παρουσία του Τσίπρα εδώ θα προσέθετε. Όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε από αυτό το βήμα την άποψή του», ανέφερε.

    Δεν επιτέθηκα κανένα στον πρώτο γύρο των προηγούμενων εκλογών, ενώ στο δεύτερο γύρο στήριξα τον Στέφανο Κασσελάκη, ανέφερε ενώ υποστήριξε πως ο πρόεδρος δεν ζήτησε «λευκή επιταγή», ούτε και κανένας άλλος, ανέφερε. Όταν θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση των μελών, ζητάμε εντολή υλοποίησης αποφάσεων, ζητάμε την ευθύνη, απαιτούμε από τον εαυτό μας την λογοδοσία, ανέφερε.

    Κορυφαίο λάθος, ανέφερε, είναι το έλλειμμα συλλογικής λειτουργίας.

    Ο Στέφανος έχει την πρωτοβουλία για να υπερβούμε το πρόβλημα και να κόψουμε τον βήχα του Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές.

    Για την Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως κοσμεί την παράταξη, και πως συμβάλει στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη.

    «Εκτός του κόμματος υπάρχει ένα σχέδιο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μειωμένη δύναμη μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό το σχέδιο πρέπει να το ακυρώσουμε. Υπάρχουν κέντρα που εργάζονται, δουλεύουν και στοιχηματίζουν για να έχουμε εμείς χαμηλά ποσοστά. Πρέπει να τους ακυρώσουμε τα σχέδια», ανέφερε.

    Πρέπει να βάλουμε τέλος στην εσωστρέφεια, καταλήγοντας ο κ. Παππάς. Υπάρχουν λύσεις που θα μας κάνουν να πορευτούμε όλοι μαζί, τόνισε και πρότεινε πρώτον να ανασυγκροτηθεί ένα εκτελεστικό γραφείο για την επόμενη μάχη.  Δεύτερον, με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του προέδρου του κόμματος να έρθουν προτάσεις για την ολοκληρωση του μετασχηματισμού του κόμματος. Τρίτον, οι αλλαγές να μπουν στη κρίση του διαρκούς συνεδρίου και τέλος  να ξεκινήσει από Δευτέρα η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Πυρά Θεοχαρόπουλου κατά Κασσελάκη – «Δεν μπορείς να βάζεις κομματική πειθαρχεία και να μην κάνεις τίποτα»

    Στέφανος Κασσελάκης σε συνέδρους: Η ζημιά έχει γίνει, δεν φταίω εγώ

    Κώστας Αρβανίτης: «Όποιος θέλει Κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη» – Έντονος διάλογος με Πέτρο Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ