• Πολιτική

    Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Γελοίες και αβάσιμες οι ελληνικές αξιώσεις στη Μεσόγειο»

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο τόνισε πως καμία χώρα δεν θα υπέκυπτε σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο η Τουρκία θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προσπαθεί να την «κλειδώσει» στις ακτές της, αγνοώντας την τουρκική επικράτεια.

    Λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω, ενώ ανέφερε ότι αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, «η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ».

    Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε επίσης τις χώρες του Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

    Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι πάντα έτοιμη να λύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω διαλόγου σε δίκαιη βάση και κάλεσε τις μεσογειακές χώρες να συνεργαστούν στην εξεύρεση «αποδεκτού τύπου που προστατεύει τα δικαιώματα όλων».



    ΣΧΟΛΙΑ