• Ελλάδα

    Ο κυρ-Αλέκος, o Μάρδας, ο Λεβέντης και στο βάθος οικουμενική;


    Κάθε μέρα, που περνάει, γίνεται όλο και εντονότερο το φλερτ του Μαξίμου με την Ένωση Κεντρώων. Ο ένας μετά τον άλλο υπουργό, με δηλώσεις τους, δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει τους βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη κοντά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το συγκεκριμένο κόμμα ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας, αφού φοβάται για τυχόν απώλειες, στην κρίσιμη ψηφοφορία, που αφορά στο ασφαλιστικό. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που επιχειρείται προσέγγιση του κ. Λεβέντη από κυβερνητικά στελέχη.

    Μετά το μέντορα του πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη, που είχε κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης, μετά τις εκλογές, συζητώντας τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων, ως όρους για συνεργασία, το φλερτ στο Βασίλη Λεβέντη συνέχισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας για… ενδιαφέρουσες θέσεις της Ένωσης Κεντρώων. “Είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες” ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, και διευκρίνισε ότι το ζήτημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον ίδιο τoν πρωθυπουργό.

    Χαρακτηριστικό της πίεσης, που επιδιώκει να ασκήσει η Κουμουνδούρου στον κ. Λεβέντη, είναι το γεγονός ότι χθες, ο υπουργός Επικρατείας επανήλθε : “Επιδιώκουμε το διάλογο, όπως και με την κοινωνία, και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή”. Μάλιστα, εξήρε την στάση του Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας: “Έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, και μπήκε τελικά στη Βουλή”.

    Αρνητική – μέχρι νεωτέρας – η πλευρά Λεβέντη

    Παρ’όλα αυτά, η κυβερνητική προσέγγιση δε δείχνει να αγγίζει την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Καρράς, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως “Το φλερτ του κ. Φλαμπουράρη στην Ένωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης. Εμείς δε νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το Μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Έχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί”.

    Επανέλαβε, δε, την πάγια θέση του κόμματος για οικουμενική κυβέρνηση, εξηγώντας ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες.



    ΣΧΟΛΙΑ