ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (16/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν ην θεσμική θωράκιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έκρινα σκόπιμο να κάνουμε επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας παρουσία όχι μόνο του υπουργού αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών».
Συμπλήρωσε, δε, πως «νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε και εσείς ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης».
«Έχουμε ανοιχτά ζητήματα μπροστά μας που αφορούν και τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μίας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, αλλά και μία σειρά από άλλα ανοιχτά ζητήματα» πρόσθεσε.
«Να συγκλίνουμε την ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνάντησης «προκειμένου να γίνουν βήματα σημαντικά και θετικά και στην πατρίδα μας στην Ελλάδα στην αυτοδιοίκηση για να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».
Διαβάστε επίσης:
Βουδαπέστη: Τέλος η βραχυχρόνια μίσθωση από το 2026 για το έκτο διαμέρισμα της πόλης
Διονύσης Τεμπονέρας: Δεν θέτω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Η ανάρτησή του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΠΕΙΡ
- Συναγερμός στην Ευρώπη: Drones-φαντάσματα «σκανάρουν» απόρρητες εγκαταστάσεις αεράμυνας – Στο τραπέζι η κατάρριψη
- Γάζα: Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει οι όμηροι – Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί συγγενών ομήρων και το Νόμπελ Ειρήνης… του Τραμπ
- HSBC: Ποντάρει στο Χονγκ Κονγκ με την ιδιωτικοποίηση της Hang Seng Bank – Στα 37 δισ. δολ. η αποτίμηση της
