• Πολιτική

  Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις

  • NewsRoom
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


  Συνάντηση με την επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, Γιούτα Ουρπιλάινεν είχε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

   Από την πλευρά του πρωθυπουργού δόθηκε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.

  Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

  Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες της στρατηγικής “Global Gateway” που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες “Team Europe”.

  Διαβάστε επίσης

  Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός

  Μητσοτάκης: Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και η επίλυση των προβλημάτων

  Η «Κασσελακιάδα» και ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα  ΣΧΟΛΙΑ