• Πολιτική

    Σίγουρη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε 151 βουλευτές για τις απαραίτητες ψηφοφορίες

    • NewsRoom
    τσιπρας-αλεξης

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Στην εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία (δηλαδή 151 βουλευτές) τόσο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισαν ως «ιστορική ευθύνη», όσο και για να λειτουργήσει ως κυβέρνηση κατέληξε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

    Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκης να καταθέσουν πρόταση μομφής, όντας σίγουροι πως δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την προηγούμενη φορά να μην πάρει το ρίσκο να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, όπως τον είχε προκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης. Τακτική στην οποία αναμένεται να καταφύγει ξανά αν μια νέα πρόταση μομφής κατατεθεί από τη ΝΔ.

    “Προκαλούμε τον κ Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής. Αν έχει αμφιβολίες ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας” ανέφεραν οι πηγές της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας τη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου παραμένει η λήξη της τετραετίας. Το ενδεχόμενο να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης παραμένει, πάντως, ανοιχτό, αν και στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αυτή θα επιβεβαιωθεί, εάν και όταν υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία.

    Αναφορικά με τη στάση του κ. Καμμένου, επισημάνθηκε πως τα τελευταία 24ωρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν συνομιλήσει, ενώ σήμερα και αύριο ο κ. Καμμένος είναι εκτός Αθηνών. Πάντως, δεν θέλησαν να διατυπώσουν τις εκτιμήσεις τους για το πώς θα κινηθεί ο κ. Καμμένος.  «Αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά, έχει τις διαδικασίες του, θα πάρει τις αποφάσεις του» ήταν το ακριβές σχόλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Ή ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές, οι επιλογές Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατσίκης: Φεύγουμε από την κυβέρνηση πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη



    ΣΧΟΛΙΑ