• Πολιτική

    Κατσίκης: Φεύγουμε από την κυβέρνηση πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίκης

    Ο Κώστας Κατσίκης


    Τη θέση ότι, όταν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη», διατύπωσε ο Κώστας Κατσίτης. Μιλώντας στο πρώτο Θέμα, υποστήριξε ότι «από την στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών».

    Σε ερώτηση πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή, με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

    Σε επόμενη ερώτηση τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

    Ερωτηθείς πότε τοποθετεί χρονικά την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε: «Έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου. Ευελπιστώ να τηρηθεί, ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο».

    Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

    Επέμεινε, τέλος, ότι ο αριθμός 151 για τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα βρεθεί». Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν τίθεται θέμα ερώτησης αν η Κουντουρά ή ο Ζουράρις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε ακούσει καμία τέτοια δήλωση αυτών των βουλευτών;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπαχριστόπουλος: Δώρο η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ – Θα ψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εισηγήσεις» στον Τσίπρα να κυρώσει άμεσα τη Συμφωνία των Πρεσπών : «Έχουμε διπλή πλειοψηφία»



    ΣΧΟΛΙΑ