ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπεριφέρεται ως κατήγορος και στην περίπτωση της ΔΕΗ, ενώ είναι και παραμένει κατηγορούμενος!! Αφού κατέστρεψαν τη ΔΕΗ, τώρα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βλέπουν τάχα ξεπούλημα. Είναι αλήθεια ξεπούλημα μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ εν τω μεταξύ η τιμή της μετοχής έχει πολλαπλασιαστεί; Ή μήπως είναι ξεπούλημα το να κρατάει το Δημόσιο το management;
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρώην υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και τις σχετικές αναφορές της αντιπολίτευσης.
«Αντίθετα, προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης, οι ίδιοι θα έπρεπε να διερωτηθούν πώς θα χαρακτήριζαν τη δέσμευση όσο ήταν κυβέρνηση για πώληση του 17% της εταιρίας, με ένα τίμημα 51 εκατ. ευρώ – με βάση την τότε τιμή της μετοχής- που θα κατευθύνονταν απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους».
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΔΕΗ αποκτά όλες τις προδιαγραφές για να γίνει βασικός ενεργειακός παίκτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ σε συνδυασμό με το 2,1 δισ. ευρώ από την απολύτως επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του φιλόδοξου πλάνου της.
«Έχασαν την ευκαιρία να σιωπήσουν αναφέρει τέλος χαρακτηριστικά, διότι αραδιάζοντας μια σειρά από αραχνιασμένα συνθήματα και τερατώδη ψέματα – τα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή- θύμισαν απλώς σε πόσο τραγική κατάσταση παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2019, αλλά και πόσο εντυπωσιακή είναι η πορεία εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της τα δύο τελευταία χρόνια».
Διαβάστε επίσης
Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπεριφέρεται ως κατήγορος για τη ΔΕΗ, ενώ είναι και παραμένει κατηγορούμενος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λένα Σαμαρά: Σοκ από τον χαμό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά, που πέθανε σε ηλικία 34 ετών – Συλλυπητήρια μηνύματα από όλο τον πολιτικό κόσμο
- MSCI: Καμία αλλαγή για τον MSCI Standard Greece
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά»
- Σιδηρόδρομος: Αυτοί είναι οι 4 διεκδικητές για τη θέση του Technical Manager στον νέο ΟΣΕ
