• Πολιτική

    Σενετάκης: Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιριών που παρανομούν, έχει μεγαλύτερες συνέπειες γι’ αυτές, απ’ ό,τι η δημοσιοποίηση κωδικών προϊόντων

    • NewsRoom
    O υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης

    O υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης


    «Δεν θέλουμε ούτε να προκαλέσουμε σύγχυση στον καταναλωτή ούτε να αδικούμε τις εταιρείες και συλλήβδην τα προϊόντα τους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η άμεση συμμόρφωση των εταιρειών στην ελληνική νομοθεσία».

    Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, απαντώντας στη Βουλή, στην κριτική των επερωτώντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των εταιριών που παρανομούν αλλά και οι κωδικοί των προϊόντων,

    «Ανακοινώνουμε το όνομα της εταιρείας που παρανομεί με τα πλήρη στοιχεία της και [αυτό] έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες για την ίδια από την απλή δημοσιοποίηση ενός ή περισσοτέρων κωδικών προϊόντων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σενετάκης και διευκρίνισε:

    Για παράδειγμα, έχουμε έναν κωδικό που αντιστοιχεί σε ένα προϊόν 24 μεζούρων μιας συγκεκριμένης μάρκας ο οποίος έχει ελεγχθεί και δεν έχει παραβιάσει το νόμο περί αθέμιτης κερδοφορίας. Ένας άλλος κωδικός του ίδιου προϊόντος με 48 μεζούρες μπορεί να έχει παραβιάσει το νόμο. Αν δημοσιοποιήσουμε τον συγκεκριμένο κωδικό, θα πάρει η μπάλα όλο το προϊόν ενώ στην πραγματικότητα η παραβίαση αφορούσε μόνο έναν κωδικό. Γι’ αυτό έρχεται ο νόμος και ορίζει τον παραβάτη, την εταιρεία δηλαδή. Γιατί εμείς θέλουμε να σταματήσει να κερδοσκοπεί και να είναι σύννομη. Να τονίσουμε μάλιστα ότι το πρόστιμο είναι το διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για τα προϊόντα που έχουν παραβιάσει το νόμο».

    Διαβάστε επίσης:

    Telecom Italia: Δάνειο €1,5 δισ. για αναχρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης

    Χρυσοχοΐδης: Τα 4 νέα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

    Τουρκία: Αποσύρεται από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ