• Πολιτική

    Σε τηλεδιάσκεψη της UΝESCO εκατό υπουργοί Πολιτισμού με θέμα την πανδημία

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη της UΝESCO


    Εκατό υπουργοί Πολιτισμού απ΄όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UΝESCO για τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ο Πολιτισμός εν μέσω Πανδημίας» και σ΄αυτήν, η κυρία Λίνα Μενδώνη, που πήρε μέρος από ελληνικής πλευράς, επισήμανε την ανάγκη για υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων και για αύξηση της ανθεκτικότητας του πολιτιστικού κλάδου.

    «Κύριος στόχος μας είναι ο πολιτιστικός και ο δημιουργικός τομέας να παραμείνουν υγιείς ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς, και για την ημέρα μετά τον κορωνοϊό», τόνισε η Ελληνίδα υπουργός.  Προσθέτοντας:

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τη σημαντική συμβολή των πολιτιστικών φορέων και των δημιουργών στην αειφόρο ανάπτυξη και στη συνοχή των κοινωνιών μας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέχουμε πρόσθετες ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέσω νέων συγκεκριμένων προσκλήσεων, για όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, επιταχύνοντας και τις διαδικασίες επιχορηγήσεων».

    Η ίδια εξάλλου παρουσίασε την κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΟ, που είναι η χαρτογράφηση του αντίκτυπου του COVID-19, με την πραγματοποίηση έρευνας -από τον Μάιο- για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν διεθνώς στο τέλος του 2020.

    Κι επειδή ο πολιτισμός, όπως είπε η κυρία Μενδώνη αποδείχθηκε το καταφύγιο των πολιτών, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος και από απόσταση. Γι΄αυτό το λόγο το ΥΠΠΟ ενθαρρύνει την παραγωγή ψηφιακού έργου σε στενή συνεργασία με όλους τους εθνικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.



    ΣΧΟΛΙΑ