• Top Stories

    Σε πανικό η κυβέρνηση: Καταρρέει το ένα αφήγημα μετά το άλλο

    • NewsRoom


    Κρίση πανικού έχει χτυπήσει την κυβέρνηση, αφού οι καρατομήσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η παραίτηση Τόσκα την Παρασκευή -σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά- σημαίνουν την κατάρρευση του αφηγήματος ότι όλα πήγαν καλά τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου.

    Η μεγάλη ταραχή στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση φάνηκε από την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή και ενώ οι περισσότεροι υπουργοί που το απαρτίζουν βρίσκονται μακριά από την Αθήνα. Οι κινήσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλές ημέρες πριν, αν ο πρωθυπουργός ήθελε πραγματικά να δείξει στον ελληνικό λαό ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη μεγάλη καταστροφή.

    Έτσι, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος, και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

    Οι χθεσινές καρατομήσεις, μετά την απομάκρυνση Τόσκα, στηρίζουν το νέο αφήγημα του Μαξίμου πως για όλα φταίνε οι… άλλοι πλην του πρωθυπουργού, που αποδίδει ευθύνες, αν και με τεράστια καθυστέρηση.

    Το ερώτημα πλέον είναι πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και αν θα συμπεριλαμβάνει και την αντικατάσταση (με πιθανή μετάθεση) του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που του αποδίδουν, μεταξύ άλλων, τον λάθος χειρισμό με τη σύσκεψη του  Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά της πολιτικής προστασίας.

    Παρά τις καθυστερημένες και τις σε δόσεις «καρατομήσεις» τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κοινωνία ζητούν απαντήσεις στα τεράστια «γιατί» της εθνικής τραγωδίας, που εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα. Για τους δεκάδες νεκρούς, για τις ανυπολόγιστες καταστροφές, για τα επικοινωνιακά σόου, που στήθηκαν, για τα απανωτά λάθη σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καρατόμησαν» τους επικεφαλής ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Οι νέοι αρχηγοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Τόσκα – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου



    ΣΧΟΛΙΑ