• Πολιτική

    Α. Τσίπρας: Σε λίγο στο βήμα της Βουλής – Τι θα πει σε βουλευτές για τη Novartis

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός


    Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή αναμένεται να είναι δριμύτατος εναντίον της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο της Novartis, ενώ θα ζητήσει και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

    Τα πυρά του κ. Τσίπρα θα στραφούν και εναντίον του  αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.

    Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι, σε συνέχεια των κατηγοριών για «ακροδεξιά» στροφή του Κ. Μητσοτάκη λόγω των κκ Σαμαρά-Γεωργιάδη στο Μακεδονικό, να επιχειρήσει να διευρύνει τη «γαλάζια ρωγμή» που άνοιξε από στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

    Ωστόσο, στο μέτωπο της Novartis, μετά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και των κυβερνητικών κλιμακίων, ο κ. Τσίπρας διείδε τον κίνδυνο (με καταλύτη το σκάνδαλο Novartis) να λάβει η περίοδος που διανύουμε χαρακτηριστικά «νέου ‘89» και στόχος είναι τα επόμενα βήματα να είναι προσεκτικά.

    Όσο για την αναζήτηση ευθυνών, η προανακριτική που θα εισηγηθεί ο κ. Τσίπρας θα αναζητήσει το νομικό μονοπάτι για την καλύτερη έρευνα, επιχειρώντας να αποφύγει επικοινωνιακά λάθη, και πιθανότατα θα είναι η ίδια η Δικαιοσύνη θα κληθεί και πάλι να αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Novartis: Ανοίγει σήμερα η πολιτική αρένα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη: «Καταλαβαίνουν που οδηγούν τη Χώρα;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προανακριτική για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ