• Top Stories

    Σε εκλογική ετοιμότητα το ΚΙΝΑΛ: Ποια στελέχη ρίχνονται στην μάχη

    • NewsRoom
    Γεννηματά

    Η πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη δευτερολογία της στην τρίτη μέρα του συνέδριου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κυριακή 2 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται και το Κίνημα Αλλαγής, που στοχεύει στην τρίτη θέση στις εθνικές εκλογές, με το βασικό σενάριο στην Χαριλάου Τρικούπη να βάζει τον πήχη στο 10%, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε 30 βουλευτές.

    Ο εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την εκτίμηση επιρροής της Χ.Τρικούπη δίνει έδρες στην Α’ Αθηνών, τους τρεις τομείς της πρώην Β’ Αθηνών, τη Β’ Πειραιά, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Βοιωτία, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Ηλεία, το Ηράκλειο, την Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, τα Ιωάννινα, το Κιλκίς, την Κοζάνη, τη Λακωνία, τη Λάρισα, την Ξάνθη, το Ρέθυμνο, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα,τη Φλώρινα και τη Χαλκιδική.

    Στην Α’ Αθηνών φαβορί είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ αναπάντητο είναι το ερώτημα εάν ο Παύλος Γερουλάνος θα διεκδικήσει μια θέση στην Βουλή μετά την μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, και στην περίπτωση που οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.  Ο ίδιος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο.

    Στον Νότιο Τομέα θα είναι υποψήφια η Φώφη Γεννηματά, όπως και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Τόνια Αντωνίου. Στον Βόρειο Τομέα κυριαρχεί ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ στο Δυτικό Τομέα μπορεί να προστεθεί την τελευταία στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκεί είναι ήδη υποψήφια αναγνωρίσιμα στελέχη όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θάνος Ασκητής.

    Στην Β’ Πειραιά θα δώσουν μάχη ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην βουλευτή Γιάννη Διαμαντίδη. Στην Αιτωλοακαρνανία το προβάδισμα έχει ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ενώ στις τριεδρικές της Αργολίδας και της Αρκαδίας κυριαρχούν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντίστοιχα.

    Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου είναι πιθανόν να είναι υποψήφια όπως έχει δικαίωμα και η Φώφη Γεννηματά, θα αναμετρηθούν ο Αντώνης Σαουλίδης και ο Χάρης Καστανίδης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι γνωρίζοντες -όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα- μιλούν για επανεκλογή του Γιώργου Αρβανιτίδη.

    Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με το δεδομένο πως θα ανακοινωθεί μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τη θέση του επικεφαλής θα καταλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραδοχή Βερναρδάκη: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην μπει στην Βουλή – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά: Με διψήφιο ποσοστό το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ