ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο ημέρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027 και μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι διαπίστωσε απόσταση 230 δισεκ. ευρώ.
«Στις δύο συναντήσεις που είχαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επιβεβαιώσαμε την ομόφωνη θέση του Κοινοβουλίου στο σχέδιο που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο. Είμαστε ακόμα μακριά από μια αποδεκτή πρόταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αφού σημείωσε πως αυτή τη στιγμή μας χωρίζουν 230 δισ. ευρώ, ο Νταβίντ Σασόλι εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει με μια πιο φιλόδοξη εκδοχή ικανή για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΝ: Στο 92% η ανακύκλωση των απορριμμάτων – Μειώθηκαν κατά 17,6%
- Metlen: Nέα αγορά μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο – Αγόρασε 30.000 μετοχές αξίας 1,22 εκατ. ευρώ
- Trade Estates: Προχωρά σε κάλυψη ομολογιακού έως 5 εκ. ευρώ της Evitenco για κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο
- Χρηματιστήριο: Αδύναμες τράπεζες – Focus σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ