• Πολιτική

    Σαμαράς: Άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες

    • NewsRoom

    Αντώνης Σαμαράς


    Με ένα δικό του σχόλιο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολίασε καυστικά τις εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Από την Πύλο όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ο κ. Σαμαράς είπε: «Εμείς εδώ γιορτάζουμε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Την νικηφόρα ναυμαχία του Ναυαρίνου. Άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες».

    Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή. «Δε θα το κάνουμε διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες «Μακεδονική” γλώσσα και «Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Η εικόνα στα Σκόπια δεν συνάδει σε μία χώρα που προσδοκά να γίνει μέλος της Eυρώπης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέκταση αιγιαλίτιδας ανακοίνωσε ο Κοτζιάς – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πυρά Βενιζέλου: H κυβέρνηση αποδέχεται την τουρκική θέση περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ