• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η εικόνα στα Σκόπια δεν συνάδει σε μία χώρα που προσδοκά να γίνει μέλος της Eυρώπης

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Βέλη εξαπέλυσε από την Κεφαλονιά όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την εικόνα που παρουσίασε η πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

    «Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψή μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος  της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. «Δε θα το κάνουμε διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες “Μακεδονική” γλώσσα και “Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» είπε.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε  στις πολύ υψηλές προσδοκίες  που έχει για το πολιτικό αποτέλεσμα στην Κεφαλονιά.

    «Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του κόμματος. Και το συμφέρον του κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά», επεσήμανε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επέκταση αιγιαλίτιδας ανακοίνωσε ο Κοτζιάς – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ