• Πολιτική

    Σάλος για σκίτσο που απεικονίζει τον Ερντογάν να βιάζει το Twitter

    • NewsRoom
    Ερντογάν


    Έξαλλος έγινε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με το σκίτσο του Ολλανδού Ρούμπεν Οπενχάιμερ που απεικονίζει τον Ερντογάν να βιάζει το πουλί του Twitter ενώ ο ίδιος φοράει εσώρουχο τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

    Το συγκεκριμένο σκίτσο υπάρχει στα social media από τον Απρίλιο του 2016 οπότε ο Οπενχάιμερ θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στον Γερμανό κωμικό Γιαν Μπέμπερμαν που είχε υπονοήσει ότι ο Ερντογάν συνουσιάζεται με κατσίκες, έκφραση που εξόργισε και πάλι τον Τούρκο πρόεδρο που ζήτησε τη σύλληψη του κωμικού.

    Με δικαστική εντολή, πριν από λίγες ημέρες, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Ολλανδό σκίτσογράφο να κατεβάσει από τα social media το συγκεκριμένο σκίτσο. Ο ίδιος επανήλθε στο twitter αναρτώντας και πάλι το σκίτσο με τη λεζάντα «Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς. Με τη μορφή δικαστικής εντολής από τον Ερντογάν».

    Ερντογάν

    Στη συνέχεια, επανανήρτησε το σκίτσο γράφοντας, αυτό είναι που θέλει ο Ερντογάν να κατεβάσω. Θα είναι πολύ ανόητο να ζητήσω μαζική αναπαραγωγή;».

    Ερντογάν

    Ο σκιτσογράφος συνεννοήθηκε με την Ένωση Δημοσιογράφων της Ολλανδίας και τον καθοδήγησαν να μην κάνει κάτι εκτός κι αν λάβει απευθείας δικαστική εντολή. «Για να είμαι όμως σίγουρος, ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα.

    Στο μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κανονίσω διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας», έγραψε ο Οπενχάιμερ ο οποίος στη συνέχεια ανήρτησε άλλο ένα σκίτσο όπου ο Ερντογάν αναπαριστάται ως ψάρι που κυνηγά μέσα σε γυάλα το λογότυπο του twitter.

    Ερντογάν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύπρος: Νέες τουρκικές NEVTEX στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ τις ημέρες των ερευνών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οινούσσες: Πολιτικό άσυλο ζήτησαν 33 Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στο νησί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο 24% ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Σε ποια νησιά θα παραμείνει μειωμένος



    ΣΧΟΛΙΑ