• Πολιτική

    Σοφία Ζαχαράκη: Μετά την εντυπωσιακή επίδοση στις εκλογές, Υπουργός σε νεοσύστατο, πολλά υποσχόμενο Υπουργείο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη


    Η Σοφία Ζαχαράκη είναι ένα από τα πρόσωπα, που ακούγονταν εδώ και καιρό ότι θα αναλάβει θέση ευθύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

    Κατάφερε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή επίδοση στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική και η πολιτική της αναβάθμιση ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Πλέον είναι η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο νεοσύστατο και πολλά υποσχόμενο ομώνυμο Υπουργείο.

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άλλωστε, αναφέρει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ότι πρόκειται να συμπεριλάβει πολλές γυναίκες στη νέα κυβέρνηση. Η κυρία Ζαχαράκη είχε δώσει δείγματα γραφής ως Υφυπουργός Τουρισμού και η τοποθέτησή της σε αυτό το νέο Υπουργείο – στο οποίο η κυβέρνηση ποντάρει πολλά – αναδεικνύει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο ήθος και στις ικανότητές της.

    Η ίδια, μετριοπαθής στις τοποθετήσεις της ακόμη και εντός του στενού της περιβάλλοντος, αισθάνεται μεγάλη τιμή για το νέο της πόστο και φέρεται να δηλώνει ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις, για να ανταποκριθεί στο νέο της ρόλο, υιοθετώντας το μότο του πρωθυπουργού για σκληρή δουλειά.

    Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπως είχε ανακοινώσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να καλύψει αρμοδιότητες, που μέχρι τώρα υπάγονταν στο Υπουργείο Εργασίας και έχουν να κάνουν με τις προνοιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

    Πρόκειται για ένα Υπουργείο – πυλώνα, που θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό. «Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών», όπως είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Όπως έχει εξηγήσει: «Ουσιαστικά σπάμε το Υπουργείο Εργασίας στα δύο και σε αυτό το καινούριο Υπουργείο, το οποίο δημιουργούμε, προσθέτουμε ύλη, η οποία έχει να κάνει με τις οικογενειακές μας πολιτικές. Διότι, όταν συναντήθηκα με τους πολύτεκνους, μου είπαν κάτι, το οποίο είχαμε και εμείς αντιληφθεί, γι’ αυτό και το είχαμε προτείνει εδώ και καιρό. Ποιος είναι ο συνομιλητής μας; Μπορεί να είναι μια Υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά θέλουμε ένα αυτοτελές Υπουργείο, το οποίο να μπορεί να ενοποιεί όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή πολιτική».

    Σοφία Ζαχαράκη: Με τόλμη και αυτοπεποίθηση

    Η Σοφία Ζαχαράκη υποστηρίζει απόλυτα το προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας «σταθερά, τολμηρά, μπροστά». Έτσι κι εκείνη τόλμησε να αφήσει μια στρωμένη δουλειά ως καθηγήτρια αγγλικών, έκανε τα πολιτικά της βήματα και… της βγήκε. Η σαρωτική της επικράτηση στην Ανατολική Αττική αποδεικνύει τη δυναμική μιας νέας γυναίκας, βαθιά πολιτικοποιημένης και συγχρόνως γλυκιάς και προσηνούς, με όραμα και στόχους.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 έως το 2014. Τον Αύγουστο του 2016 ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Μάρτιο του 2019 εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στις 4 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

    Η Σοφία Ζαχαράκη πέρασε ως φοιτήτρια από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, επηρεασμένη από τη νεολαία του Παύλου Μπακογιάννη, καθότι έλκει την καταγωγή της από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Στη συνέχεια έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ. Εκεί γνωρίστηκε και ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς φιλίας, μεταξύ άλλων, με τον νυν Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και την ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πόπη Καλαϊτζή (και σύζυγο του κ. Χατζηδάκη). Μια φιλία που εξελίχθηκε σε συγγένεια, καθώς η κα Ζαχαράκη πάντρεψε το ζευγάρι και βάπτισε τον γιο τους Γιάννη.

    «Ο Κωστής (Χατζηδάκης) ήταν για μένα το απόλυτο παράδειγμα», είπε πριν από λίγο καιρό στο Mononews.

    «Το 2011 εργαζόμουν ως καθηγήτρια αγγλικών του δημοσίου και ο Κωστής μου πρότεινε να πάω στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να οργανώνω τα ταξίδια του. Μετά από αυτό επέστρεψα στην εκπαίδευση και πήγα στην Αμερική με υποτροφία. Εκπροσώπησα την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με θέμα τον ρόλο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών.

    Το 2016 ο Κωστής μου ζήτησε να επιστρέψω και να αναλάβω διευθύντρια της γραμματείας προγράμματος της ΝΔ – ετοιμαζόμασταν για τις εκλογές του ‘19», θυμάται η κα Ζαχαράκη.

    Αυτό ήταν η αρχή για τη νέα Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

    Οι φιλίες, τα παιδιά και η οικογένεια

    Οι δικοί της άνθρωποι λένε ότι το νέο Υπουργείο «της ήρθε… κουτί». Η νέα Υπουργός είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της, καθώς και με τους φίλους ετών, που έχει από το σχολείο ακόμη. Δίνει μεγάλη σημασία στον θεσμό της οικογένειας, ούσα παραδοσιακή, και έχει αδυναμία στα ανίψια της, στα βαφτιστήρια της και στα παιδιά των φίλων της, κάνοντάς τους όλα τα χατίρια.

    «Πιστεύω πολύ στη φιλία. Οι άνθρωποί μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, που μας είχε παραχωρήσει.

    Η κα Ζαχαράκη δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια. Οι γονείς της ήταν εκπαιδευτικοί.

    «Η οικογένειά μου, πράγματι, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πολιτική. Ήταν η δική μου τάση και ανάγκη να προσφέρω με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο έχω κάθε φορά στη διάθεσή μου στον τόπο μου. Πιστεύω πως σε μία δημοκρατία πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη, που μας αναλογεί, για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Δεν αρκέστηκα ποτέ στη μοιρολατρία και στην άσκηση της κριτικής από τον καναπέ. Εάν κάτι σε ενοχλεί, οφείλεις να βγεις μπροστά, να μιλήσεις ανοιχτά, να δουλέψεις για την αλλαγή που ζητάς», έχει επισημάνει σε κάποια άλλη συνέντευξή της.

    Το καλό φαγητό και η ομάδα της καρδιάς της

    Όσο κι αν το πρόγραμμά της είναι επιβαρυμένο, δεν χάνει αγώνα του Παναθηναϊκού, της αγαπημένης της ομάδας, της οποίας είναι ορκισμένη οπαδός.

    Κάτι άλλο, που απολαμβάνει, είναι το καλό φαγητό παρέα με αγαπημένα της πρόσωπα. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Πάντως το τρέξιμο, που απαίτησε η προεκλογική εκστρατεία, καθώς και η πιο προσεγμένη διατροφή της απέδωσαν καρπούς – η Υπουργός φαίνεται πιο κομψή και fit από ποτέ.

    Παραδέχεται ότι λατρεύει το φαγητό, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κόψει τα πολλά τυριά και τα ζυμαρικά, κατόπιν σύστασης του γιατρού της.

    «Κάνω δίαιτα και όλο παχαίνω, η ιστορία της ζωής μου. Από το 2016 έχω πάρει πολλά κιλά και προσπαθώ να τα χάσω με τη βοήθεια ειδικού, του παθολόγου μου. Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε επιστήμονες, που γνωρίζουν πώς να μας βοηθήσουν», δήλωσε στο Mononews.

    Η κα Ζαχαράκη αδημονεί να ασχοληθεί με τα νέα της καθήκοντα. Θεωρεί ότι ο νέος τομέας, τον οποίο καλείται να υπηρετήσει, έχει πολλές προκλήσεις και υπόσχεται να μη διαψεύσει την επιλογή του πρωθυπουργού, όπως και όλους όσοι την τίμησαν με την ψήφο τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιες είναι οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης

    Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικογένειας – Ποιες αλλαγές θα προωθήσει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη

    Σοφία Ζαχαράκη: Το ανερχόμενο αστέρι της ΝΔ λατρεύει το σκι, τα ισπανικά και τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμη να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες



    ΣΧΟΛΙΑ