• Πολιτική

    Ποιες είναι οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης

    Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου- Νίκη Κεραμέως- Δόμνα Μιχαηλίδου- Ειρήνη Αγαπηδάκη- Αλεξάνδρα Σδούκου- Λίνα Μενδώνη- Σοφία Ζαχαράκη- Έλενα Ράπτη- Όλγα Κεφαλογιάννη

    Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου- Νίκη Κεραμέως- Δόμνα Μιχαηλίδου- Ειρήνη Αγαπηδάκη- Αλεξάνδρα Σδούκου- Λίνα Μενδώνη- Σοφία Ζαχαράκη- Έλενα Ράπτη- Όλγα Κεφαλογιάννη


    Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

    Στο νέο κυβερνητικό σχήμα το 25% είναι γυναίκες (15 συνολικά), με 4 Υπουργούς, 1 αναπληρώτρια και 10 υφυπουργούς.

    Ειδικότερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών χρέη Υφυπουργού αναλαμβάνει η διπλωμάτης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ενώ στο Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργός ορίζεται η Νίκη Κεραμέως, με Υφυπουργό τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

    Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας γίνεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θα δούμε τη Χριστίνα Αλεξοπούλου σε ρόλο Υφυπουργού.

    «Άρωμα γυναίκας» και στο Παιδείας, με τις κυρίες Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου να έχουν ρόλο Υφυπουργών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Αλεξάνδρα Σδούκου (Υφυπουργός Περιβάλλοντος) και την Άννη Μάνη- Παπαδημητρίου (Υφυπουργός Ανάπτυξης).

    Παράλληλα, «γυναικεία υπόθεση» θα είναι και το Υπουργείο Τουρισμού, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να επιστρέφει μετά από χρόνια στο τιμόνι του, έχοντας στο πλάι της την Έλενα Ράπτη ως Υφυπουργό.

    Στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας θα δούμε τις Σοφία Ζαχαράκη και Μαρία Κεφάλα σε ρόλο Υπουργού και Υφυπουργού, αντίστοιχα, ενώ η Λίνα Μενδώνη και η Σοφία Βούλτεψη αναλαμβάνουν εκ νέου χρέη Υπουργού Πολιτισμού και Υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Πηγές Μαξίμου: Κυβέρνηση με προσανατολισμό τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

    Μητσοτάκης: Ξεκινά άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς

    Σπήλιος Μανιάς και Αλέξανδρος Αθανασίου παρόντες στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ