• Πολιτική

    Σοφία Ζαχαράκη: Το ανερχόμενο αστέρι της ΝΔ λατρεύει το σκι, τα ισπανικά και τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμη να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες

    Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας


    Με την ίδια δεινότητα που κατεβαίνει τις χιονισμένες πίστες και κάνει ελιγμούς στο σκι, διακρίνεται και στον πολιτικό στίβο. Από όταν αποφάσισε να μπει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, η Σοφία Ζαχαράκη «εκτινάχθηκε», με τη σαρωτική της επικράτηση στην Ανατολική Αττική. Με ενσωματωμένο το 96,63% των ψήφων εξελέγη πρώτη με την πρώτη με 52.514 σταυρούς, αφήνοντας πίσω της τρανταχτά ονόματα, όπως τον Μάκη Βορίδη, τον Στέλιο Πέτσα, τον Βασίλη Οικονόμου και άλλους.

    Μια νέα γυναίκα «της διπλανής πόρτας», ανέκαθεν πολιτικοποιημένη, καλλιεργημένη, ευγενής, προσηνής και γλυκιά, που εργάζεται με συνέπεια και σοβαρότητα… στο «mute», όποιο πόστο κι αν υπηρετεί. Όσοι την ξέρουν καλά, «πίνουν νερό στο όνομά της» και τονίζουν πόσες δυνατότητες έχει, για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία της Σοφίας Ζαχαράκη δείχνει ότι έχει τόλμη και αυτοπεποίθηση και ότι έκανε το μεγάλο άλμα από την εκπαίδευση στον πολιτικό στίβο και… της βγήκε.

    Η Σοφία Ζαχαράκη είναι δεινή σκιέρ

    Σοφία Ζαχαράκη: Το ανερχόμενο αστέρι της ΝΔ

    Η Σοφία Ζαχαράκη πέρασε ως φοιτήτρια από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, επηρεασμένη, όπως μας λέει, από τη νεολαία του Παύλου Μπακογιάννη, καθότι κατάγεται από την Ευρυτανία. Στη συνέχεια έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ. Εκεί γνωρίστηκε με πολλά άτομα, με τα οποία μοιράζονταν το ίδιο όραμα και με τα οποία ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς φιλίας  – σχέσεις ζωής που διατηρεί έως σήμερα.

    Χαρακτηριστική περίπτωση η γνωριμία και η στενή φιλία της με την Πόπη Καλαϊτζή, ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και σύζυγο του Κωστή Χατζηδάκη. Με τον Κωστή Χατζηδάκη επίσης γνωρίστηκε στα χρόνια της ΟΝΝΕΔ και έγιναν φίλοι, στη συνέχεια συνεργάτες και μετά… οικογένεια, μιας και εκείνη τους πάντρεψε και βάπτισε τον μονάκριβο γιο τους Γιάννη, 5μιση χρόνων σήμερα. Επιπλέον έχει παντρέψει και την αδελφή της Πόπης Καλαϊτζή, Μαρίνα.

    «Ο Κωστής (Χατζηδάκης) ήταν για μένα το απόλυτο παράδειγμα», λέει στο mononews.

    Διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, όταν εκείνος ήταν Υπουργός στο Ανάπτυξης. Αργότερα, όταν ο κ. Χατζηδάκης, στην αντιπολίτευση πια, εργαζόταν πάνω στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη ήταν η πιο στενή του συνεργάτης και από εκεί την ξεχώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός τότε της ΝΔ.

    «Το 2011 εργαζόμουν ως καθηγήτρια αγγλικών του δημοσίου και ο Κωστής (Χατζηδάκης) μου πρότεινε να πάω στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να οργανώνω τα ταξίδια του. Μετά από αυτό επέστρεψα στην εκπαίδευση και πήγα στην Αμερική με υποτροφία. Εκπροσώπησα την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με θέμα τον ρόλο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών.

    Το 2016 ο Κωστής μου ζήτησε να επιστρέψω και να αναλάβω διευθύντρια της γραμματείας προγράμματος της ΝΔ – ετοιμαζόμασταν για τις εκλογές του ‘19», θυμάται η κα Ζαχαράκη.

    Από εκεί και μετά τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα και πήραν τον δρόμο τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της εμπιστεύτηκε αρχικά τον ρόλο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου και στη συνέχεια, το 2019, της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Σε αυτό τη βοήθησε και η 11χρονη προϋπηρεσία της ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας σε δημόσια και σε ιδιωτικά σχολεία.

    «Τα θέματα νεολαίας και βελτίωσης του Πανεπιστημίου και των επαγγελματικών προοπτικών είναι πεδία, που δεν σταμάτησα να παρακολουθώ. Ξανασυναντήθηκα με την πολιτική το 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να γίνω αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου. Τότε φάνταζε ως mission impossible. Στο τέλος, όμως, απέκτησα μια διδακτική εμπειρία», έχει τονίσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

    Οι δεσμοί ζωής και η αδυναμία στα παιδιά

    Οι φίλοι της τη λατρεύουν. Λένε για εκείνη ότι είναι καταπληκτική στην παρέα και το πιο πιστό και δοτικό άτομο που ξέρουν, καθώς είναι πάντα εκεί για αυτούς. Διατηρεί φιλίες από τα χρόνια του σχολείου.

    Έχει μεγάλη αδυναμία στα ανίψια της και στα βαφτιστήρια της. Μάλιστα η ανιψιά της συμμετείχε και στα βίντεο της προεκλογικής της εκστρατείας.

    Είναι ιδιαιτέρως τρυφερή με τα παιδιά και δεν τους χαλάει κανένα χατίρι. Ως νονά, δε, είναι ενεργά παρούσα στην καθημερινή ζωή των παιδιών, παρακολουθώντας από πολύ κοντά την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.

    Στην τελευταία προεκλογική της ομιλία την περασμένη Τετάρτη, στο Μουσείο Οίνου, την προλόγισε μια πρώην μαθήτριά της. Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία της, ένα «σμήνος» από παιδιά ανέβηκε στην εξέδρα, για να την αγκαλιάσει, να τη φιλήσει και να της προσφέρει λουλούδια – ήταν τα ανίψια και τα βαφτιστήρια της.

    «Πιστεύω πολύ στη φιλία. Οι άνθρωποί μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός μας», μας λέει συγκινημένη.

    Στην κεντρική της ομιλία με τα παιδιά “της”

    Πρώτη με την πρώτη

    Τα πολύ καλά νέα τη βρήκαν μάλλον απροετοίμαστη, όπως παραδέχεται.

    «Είναι απίστευτο το συναίσθημα, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, είμαι σαστισμένη ακόμη. Τις τελευταίες μέρες έβλεπα ότι πήγαινα καλύτερα, μου μιλούσε πολύ ζεστά ο κόσμος στον δρόμο, ήρθαν πάρα πολλοί στην κεντρική μου ομιλία, αλλά δεν φανταζόμουν αυτή την εξέλιξη. Έπαθα σοκ, όταν είδα ότι έβγαινα πρώτη», αναφέρει.

    Και προσθέτει: «Όταν πέρυσι μου πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να κατέβω στην Ανατολική Αττική, δεν είχα ιδέα τι σημαίνει πολιτικό γραφείο. Το χτίσαμε σιγά σιγά, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, συνεργατών και φίλων, που έδωσαν πολύ από τον χρόνο τους. Είμαι ευγνώμων».

    Η πολιτική και το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα

    Η κα Ζαχαράκη δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια. Οι γονείς της ήταν εκπαιδευτικοί. Κατά γενική ομολογία έχει μεγαλώσει σε μια δεμένη οικογένεια, με πολλή αγάπη.

    Εκείνη αρχικά ακολούθησε το παράδειγμα των γονιών της. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και θήτευσε στην εκπαίδευση 11 χρόνια. Μετά έγινε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, μετά Υφυπουργός Παιδείας και μετά Υφυπουργός Τουρισμού.

    «Η οικογένειά μου πράγματι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πολιτική. Ήταν η δική μου τάση και ανάγκη να προσφέρω με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο έχω κάθε φορά στη διάθεσή μου στον τόπο μου. Πιστεύω πως σε μία δημοκρατία πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη, που μας αναλογεί, για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Δεν αρκέστηκα ποτέ στη μοιρολατρία και στην άσκηση της κριτικής από τον καναπέ. Εάν κάτι σε ενοχλεί, οφείλεις να βγεις μπροστά, να μιλήσεις ανοιχτά, να δουλέψεις για την αλλαγή που ζητάς», έχει επισημάνει σε κάποια άλλη συνέντευξή της.

    Η μάχη με τα κιλά και η λατρεία στον Παναθηναϊκό

    Παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, δεν χάνει κανένα πάρτι γενεθλίων των παιδιών της οικογένειάς της και των φίλων της.

    Κάτι άλλο, που δεν χάνει επίσης, είναι οι αγώνες ποδοσφαίρου της αγαπημένης της ομάδας. Δηλώνει φανατική Παναθηναϊκός – μάλιστα μέχρι πρότινος είχε και εισιτήριο διαρκείας για τη Λεωφόρο.

    Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Δεν έχει υποστεί bullying για τα κιλά της, «μόνο η μαμά και η αδελφή μου μου βάζουν φρένο, όταν χρειάζεται», μας λέει χαριτολογώντας.

    Όπως ομολογεί, λατρεύει το φαγητό, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κόψει τα πολλά τυριά και τα ζυμαρικά, κατόπιν σύστασης του γιατρού της.

    «Κάνω δίαιτα και όλο παχαίνω, η ιστορία της ζωής μου. Από το 2016 έχω πάρει πολλά κιλά και προσπαθώ να τα χάσω με τη βοήθεια ειδικού, του παθολόγου μου. Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε επιστήμονες, που γνωρίζουν πώς να μας βοηθήσουν», αναφέρει στο Mononews.

    Αγαπάει την ελληνική κουζίνα και πιστεύει πολύ στον αγροτουρισμό και στον γαστρονομικό τουρισμό.

    Στη Λεωφόρο με τους κκ. Χατζηδάκη και Τσιάρα

    «Μέσω αυτών ο ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει μία από τις πιο αυθεντικά ελληνικές πτυχές της χώρας μας, ενώ η εκλεκτή ποιότητά τους μπορεί να μας φέρει μεταξύ των κορυφαίων προορισμών του χώρου. Το περιθώριο ανάπτυξης του γαστρο-οινοτουρισμού και του αγροτουρισμού είναι πραγματικά τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς τι έχει να προσφέρει η κάθε γωνιά της πατρίδας μας», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

    Τα ταξίδια, το σκι και τα ισπανικά

    Η Σοφία Ζαχαράκη αγαπάει πολύ τα ταξίδια τόσο σε μεγάλες πόλεις, όσο και στην εξοχή, όπου απολαμβάνει την επαφή με τη φύση.

    Η επαφή με τη φύση τη χαλαρώνει

    Αγαπημένοι προορισμοί, μεταξύ άλλων, η Ισπανία – τα ισπανικά της είναι πολύ καλά – καθώς και η πατρίδα της η Ευρυτανία. Στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου έχει περάσει αμέτρητα Σαββατοκύριακα, να αναμετριέται με τις «μαύρες» πίστες, δεινή σκιέρ γαρ. Σκι κάνει τακτικά και στον Παρνασσό.

    Στον προεκλογικό της αγώνα είχε την αγάπη και την πολύτιμη υποστήριξη πολλών ανθρώπων. Μεταξύ αυτών, που ξεχωρίζουν, είναι εκείνη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, του οποίου η κόρη Γεωργία δεν κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού η Υγεία – «Σάρωσε» η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου



    ΣΧΟΛΙΑ