• First Top Stories

    Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων στην Ν.Δ. – 50% των πολιτών θέλει άμεσα εκλογές!

    ΝΔ

    Αλέξης Τσίπρας – ΚυριάκοςΜητσοτάκης


    Εντυπωσιακό προβάδισμα, για πρώτη φορά, 24 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει νέα έρευνα της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο, καθώς επίσης σημαντική είναι η διαφορά μεταξύ του Α.Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φθάνει περίπου στο διπλάσιο!

    Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία είναι και η πρώτη μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με την εφημερίδα “Αυγή”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18% ενώ η Νέα Δημοκρατία 42%, η Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 51% υποστηρίζει ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν κρίνονται κατάλληλα για τη διακυβέρνηση της χώρας και στην αναγκαιότητα για άμεσα βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει το 50% έναντι 48% που δεν τις θεωρεί αναγκαίες.

    kybervnsn

    Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ στην πρόθεση των πολιτών να μην κυβερνήσει κανένας από τους δύο συγκεντρώνει το 35%.

    Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

    prw0ypourgos

    Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

    Αναφορικά με το μνημόνιο, ποσοστό 85% υποστηρίζει όχι σε ένα νέο μνημόνιο ενώ το 66% των πολιτών υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλό ποσοστό της τάξεως του 75% των πολιτών υποστηρίζει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει εντός των προσεχών 12 μηνών και το 68% θεωρεί ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

    oikonomiko klima

    Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα υποστηρίζει το 89% των Ελλήνων πολιτών εμφανίζοντας αύξηση έναντι του Σεπτεμβρίου οπότε υποστήριζαν ότι οδεύουμε προς λάθος κατεύθυνση το 85%.

    Σημαντικά υψηλό είναι το ποσοστό των δυσαρεστημένων από τη υφιστάμενη διακυβέρνηση της χώρας το οποίο και φθάνει το 91% ενώ χαμηλότερο, στο 79% είναι το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους από την λειτουργία της αντιπολίτευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι ξένοι ρευστοποίησαν και πάλι τις ελληνικές μετοχές

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κλάμα» με τους Companeros_Desperados στο σούπερ μάρκετ: Βενεζουέλα θα σε πάω γιατί σε νοιάζομαι και σ’ αγαπάω

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ