Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι περίπλοκες, αλλά στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την προθεσμία της 9ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν προτείνει μια «δίκαιη» συμφωνία.

«Είναι περίπλοκο, αλλά προχωράμε – αυτό είναι καλό – και πιέζω πολύ για να επιταχύνουμε περισσότερο (…) Θα δούμε πώς θα καταλήξουν» οι συνομιλίες, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G7 στον Καναδά.

1

Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε επίσης πως δεδομένης της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν υπάρχει πίεση για περαιτέρω μείωση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.

Διαβάστε επίσης: 

Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία – Reuters

Μεσανατολικό: Με C-130 μέσω Αιγύπτου επιστρέφουν οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ

Μαρκ Κάρνεϊ: Ο Καναδάς θα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία