• Πολιτική

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τον αιγιαλό – Καταψήφισε η αντιπολίτευση

    • NewsRoom
    Βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής


    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλάσσιες περιοχές. Επί της αρχής του το νομοσχέδιο ψήφισε η ΝΔ και καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο «Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές», χαρακτήρισε “αβάσιμες” τις  τοποθετήσεις αναφορικά με τη “δήθεν νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό”, τις οποίες απέδωσε σε “κακοπιστία”, “δογματισμό” και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση.

    Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε απαντήσεις για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σε μια σειρά διατάξεων που αφορούν:

    – Την εξίσωση του καθεστώτος που ισχύει για τον αιγιαλό στα Δωδεκάνησα με την υπόλοιπη χώρα. «Θέλετε να διαιωνίσετε το καθεστώς της ιταλοκρατίας; Η κριτική θα έπρεπε να είναι γιατί δεν είχε γίνει τόσα χρόνια η εξίσωση», ανέφερε.

    – Την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης. Για πρώτη φορά, τόνισε, πέρα από την Συνταγματική κατοχύρωση τίθενται κυρώσεις για όσους δεν σέβονται το νόμο.

    – Την αναγνώριση δικαιωμάτων που έχουν προκύψει με νόμιμο τρόπο. “Είστε αντίθετοι; Ή θεωρείτε ότι πρέπει να κατεδαφίσουμε π.χ. ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί με άδεια από την Πολεοδομία εδώ και 30, 40 ή 50 χρόνια και να απαλλοτριώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων;” διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

    Σημειώνεται ότι στο σχέδιο νόμου εντάσσονται και οι τροπολογίες:

    • για τον χρόνο άσκησης του δικαιώματος από ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας
    • την μεταβίβαση της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στον άλλο γονέα
    • την κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025
    • το ένδικο βοήθημα κατά αποφάσεων του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, την παράταση παραμονής ειδικευόμενων νοσηλευτών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
    • τις αποσπάσεις στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
    • τις θέσεις στάθμευσης στην Περιοχή Ανάπλασης II.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δένδιας: Συστήνεται ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας – Την ονομάζουμε «Μονάδα 1864»



    ΣΧΟΛΙΑ