• Πολιτική

    Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για κοινή πολιτική για την ακρίβεια της ΕΕ

    Μητσοτάκης: Ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σε εκδήλωση της UNESCO

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός


    Νέα πρωτοβουλία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 20 Οκτωβρίου, ώστε να υπάρξει κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην Ευρώπη, παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφή με τους ηγέτες των χωρών, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, οι οποίοι έχουν αρκετά κοινές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να υπάρξει μία ηχηρή παρέμβαση προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης κοινής πολιτικής.

    Κεντρικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πείσει στην Σύνοδο όλους τους ομολόγους του για την ανάγκη αναζήτησης όχι μόνο κοινού βηματισμού ανάμεσα στις χώρες μέλη, αλλά κυρίως στην εφαρμογή κοινών πολιτικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες τη δέσμη μέτρων που υιοθέτησε για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία από το πρώτο σφοδρό κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια, και να ζητήσει στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Στο πρωθυπουργικό/ κυβερνητικό επιτελείο πάντως, αναγνωρίζουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχουν σημαντικά διαφορετικές στρατηγικές και συμφέροντα μεταξύ των χωρών μελών.

    Ωστόσο, πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν να περάσει η Ελλάδα μόνη της αυτή την κρίση, μετά από δέκα χρόνια παραμονής σε μνημόνια και δύο χρόνια πανδημίας.

    «Χρειαζόμαστε – και όχι μόνο εμείς- την ΕΕ δίπλα μας, με μέτρα στήριξης και κανόνες που θα έχουν ως πυρήνα τους τη σύμφωνη γνώμη των 27», λένε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέτρα για την ενεργειακή κρίση ανακοινώνει η Κομισιόν

    Ενωτική εμφάνιση Μητσοτάκη-Καραμανλή με μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας

    Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Pfizer: Κέρδος για την κοινωνία η επένδυση στην Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ