• Πολιτική

    Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

    αποτέφρωση


    Καταγγέλλουν ιδιωτικά συμφέροντα και επικαλούνται περιβαλλοντικούς αλλά και λόγους υγείας οι μεγάλες επιχειρήσεις και η Τράπεζα που αντιδρούν στη χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής. Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την “άναψε” το πράσινο φως για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου.
    Οι γνωστές επιχειρήσεις και η Τράπεζα, που είναι εγκατεστημένες κοντά στην επιλεγείσα περιοχή, υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι η μονάδα αποτέφρωσης είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία κι ότι το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή της προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον και θα επιδεινώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και εργαζομένων.
    Οπως λένε, η χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, αφού το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα ενός τέτοιου κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.
    Οι προσφεύγοντας υποστηρίζουν ότι δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις και μιλούν για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.



    ΣΧΟΛΙΑ