• Πολιτική

    Προσδοκίες για νέες μειώσεις τιμών στις τηλεπικοινωνίες

    Αντώνης Τζωρτζακάκης


    Την προσδοκία ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα προβούν σε περαιτέρω μειώσεις των τιμολογίων τους διατηρεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αυτό άφησε να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, πριν από λίγη ώρα, ο  Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης, σε μια ενημέρωση του Τύπου εφ’ όλης της ύλης των θεμάτων της Γραμματείας.

    Ο ίδιος είπε ότι, κατά τη γνώμη του και τη γνώμη του υπουργείου, υπάρχει έδαφος και για μείωση της φορολογίας στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο.

    Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.

    Όπως είπε, «οι διεθνείς μετρήσεις δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, δεδομένου ότι αναφέρονται σε ονομαστικές και όχι πραγματικές τιμές. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο οι πάροχοι να αλλάξουν την τιμολογιακή τους πολιτική, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες».



    ΣΧΟΛΙΑ