• Πολιτική

    Προκλητικός ο Ν. Βούτσης: «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι»!

    • NewsRoom
    Νίκος Βούτσης

    Νίκος Βούτσης . Πρόεδρος Βουλής


    Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προκειμένου να δικαιολογήσει τις ρυθμίσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών οι οποίες αναγνωρίζουν τη γλώσσα που μιλούν στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονική».

    απίστευτα κυνική δήλωση αναφορικά με το Σκοπιανό προέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

    Μιλώντας στον ρ/σ Real FM, ο κ. Βούτσης προσπάθησε να ενισχύσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν δίνει τίποτα στα Σκόπια, καθώς «δεν υπάρχει κάποια μακεδονική γλώσσα που μιλιέται στην Ελλάδα»!

    «Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», ανέφερε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως οι Σκοπιανοίο έχουν την γλώσσα τους και το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί!

    «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Βούτσης, δηλώνοντας σίγουρος για την κύρωση της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή.

    «Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα… Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» δήλωσε ο κ. Βούτσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παπακώστα για χημικά: Έπρεπε να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της Θεσσαλονίκης, δεν ήταν όλοι ειρηνικοί διαδηλωτές



    ΣΧΟΛΙΑ