Πολιτική

Προκλητικός Ερντογάν: «Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στο θέμα του Αιγαίου στην απέναντι πλευρά»

Ερντογαν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του.

«Αυτοί που βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου έχουν ξεγελαστεί», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Στην ομιλία του η οποία μετατράπηκε σε συλλαλητήριο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «σε αυτούς που δε βλέπουν ότι το μέλλον μας θα το σχηματίσει η περίοδος από την οποία περάσαμε δεν έχουμε να πούμε τίποτα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των S-400 και τις απειλές των ΗΠΑ. «Πήραμε τους S-400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τι είπαν; Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Τί έγινε; Τους πήραμε; Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση; Το χρονοδιάγραμμα τηρείται; Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί εντελώς», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι δεν είναι ένα επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό.

«Οι S-400 είναι το πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα μας», ανέφερε.