• Πολιτική

    Προανακριτική: Καλούνται για κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Κελέση» και «Σαράφης»

    • NewsRoom


    Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis,«Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», αναμένεται να περάσουν τις επόμενες εβδομάδες την πύλη της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες συμπεριλαμβάνονται στην νέα λίστα μαρτύρων που θα κληθούν ενώπιον της επιτροπής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται επίσης ο  Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Την πόρτα της προανακριτικής θα περάσει και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ τελευταίος που θα εξεταστεί θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περιελάμβανε και ορισμένα ακόμα ονόματα, τα οποία όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κληθούν. Πρόκειται για τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Ντζούρα – Μανώλη ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της Ξένης Δημητρίου με τον Ιωάννη Αγγελή αλλά και την εξέταση των Μ. Παπασπύρου, Ε. Κουτζαμάνη, Γ. Παπαδάκου και Ηλ. Ζαμανίκα.

    Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής αιτήθηκε την εξέταση των Ελ. Τουλουπάκη, Σ. Μιωνή, Π. Πολάκη, Δ. Τζανακόπουλου, Ε. Κουτζαμάνη και εφ’ όσον χρειαστεί κατ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων «Μ. Σαράφη» και «Α. Κελέση» με τους Φ. Δεστεμπασίδη και Μ. Μαραγκέλη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ζητεί επανεξέταση του πρώην αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή όπως και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Και η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί την κλήση της Γιάννας Παπαδάκου, αλλά και της πρώην επιθεωρήτριας Παπασπύρου. Επίσης ζητούν να κληθούν οι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

    Πλέον απομένει να διευκρινιστεί πώς θα γίνουν οι καταθέσεις αφού οι μάρτυρες με το κωδικό όνομα “Μάξιμος Σαράφης” και “Κατερίνα Κελέση” τελούν υπό καθεστώς προστασίας.  Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τους δύο πρώην εργαζομένους της Novartis Δεστεμπασίδη και Κελέση.

    Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου που θα αποφασιστεί αν θα έρθει μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Μιωνή.



    ΣΧΟΛΙΑ